3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proiect de 6 milioane de euro pentru SJU Slatina, aprobat de consilierii județeni. Echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, achiziționate prin PNRR

- Advertisement -

Aleșii județului au aprobat în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, care a avut loc joi, 24 noiembrie, un nou proiect important pentru cea mai mare unitate spitalicească din Olt, respectiv Spitalul Județean de Urgență Slatina. Valoarea investiției se ridică la 6.000.000 de euro și constă în achiziționarea de echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, proiectul urmând a fi implementat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, spune că investiția este necesară pentru unitatea sanitară, care are neapărat nevoie de o nouă linie de sterilizare a întregii aparaturi medicale.

„Este un proiect de aproximativ șase milioane de euro, cu tot cu TVA, un proiect pe care încercăm să-l depunem pe Programul Național de Redresare și Reziliență. În mare parte, aparatura care va fi luată pe acest proiect este pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. Vrem să cumpărăm o nouă linie de sterilizare pentru toată aparatura din spital și să facem un centru. Acum avem mai multe aparate împărțite pe pavilioane. Procentele privind infecțiile nosocomiale sunt cele raportate de Spitalul Slatina”, a declarat Marius Oprescu.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii județeni, rata infecțiilor nosocomiale în SJU Slatina arăta, potrivit unei analize ce a fost efectuată în anul 2019, astfel: 0,47% rata infecțiilor nosocomiale, adică 191 cazuri raportate la 40.541 externări; rata infecțiilor cu clostridium difficile – 119 cazuri raportate la 40.541 externări; numărul de probe analizate de microbiologie – 22.160 probe, gradul de ocupare al unității sanitare fiind de 70,10%.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți