23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Descindere la un tânăr din Crâmpoia, acuzat de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

- Advertisement -

Polițiști ai Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt au efectuat duminică o percheziție domiciliara la locuința unui tânăr, în vârsta de 22 de ani, din comuna Crâmpoia, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Bărbatul este acuzat de oamenii legii că a braconat, cu ajutorul câinilor ogar, pe mai multe fonduri cinegetice din județ.

La descindere, la domiciliul acestuia s-au găsit trei câini, trofee, dar și o armă cu aer comprimat pe care o deținea ilegal.

„În fapt, bărbatul era cercetat intr-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuit de fapte de braconaj, săvârșite pe parcursul anului 2021, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt. Percheziția domiciliară a fost efectuată de polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Olt, în baza unui mandat emis de Judecătoria Slatina, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. Cu ocazia descinderii, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, trei câini din rasa ogar sau metiși, două trofee de cervide, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, deținută ilegal, elemente de muniție destinate acestei arme, precum și alte bunuri susceptibile a fi folosite la activitatea infracțională a suspectului”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

În cauză urmează a fi extinsă urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, totodată urmând a fi desfășurate activități în vederea stabilirii trasabilității armei indisponibilizate.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți