7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul PSD de Olt Mirea, trage un semnal de alarmă de Ziua Persoanelor cu Dizabilități: „Cuvântul de referinţă ar trebui să fie – acces!”

- Advertisement -
3 Decembrie este ziua dedicată persoanelor cu dizabilități, iar în România sunt aproximativ 700.000 de persoane cu astfel de probleme, 10% fiind copii. De aceea, în această zi, Siminica Mirea, senator PSD de Olt a vrut să tragă un semnal de alarmă spunând că acești oameni se confruntă cu o mare problemă, mai ales privind accesul lor în spații precum instituții, zone comerciale sau transport în comun.
„Astăzi (sâmbătă, 3 Decembrie n.r.), marcăm Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În România sunt aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi, 10% fiind copii. Cuvântul de referinţă ar trebui să fie: acces! Una dintre marile probleme ale persoanelor cu dizabilităţi este accesul în diverse spaţii, cum ar fi: instituţii publice, zone comerciale sau transport în comun”, a declarat parlamentarul social democrat oltean.
Siminica Mirea a ținut să mai spună că persoanele cu dizabilităţi merită atenția, grija şi respectul nostru, fără a fi discriminate.
„Gestul altruist de a veni în sprijinul unei persoane cu astfel de probleme este esenţial. Evitaţi orice formă de discriminare. Aceste persoane au dreptul de a se manifesta în societate prin diverse acţiuni, prin muncă, iar accesul nu trebuie îngrădit, ci facilitat, cu prioritate. Ca parlamentar, consider necesar orice sprijin legislativ şi guvernamental acordat persoanelor cu dizabilităţi, iar integrarea acestora în societate constituie un element vital al unei Românii a egalităţii de şanse!”, a subliniat senatorul PSD de Olt Mirea.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți