10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu cu doi morți în comuna Ianca. S-au intoxicat cu fum

- Advertisement -

Un bărbat, în vârstă de 72 de ani, și o femeie de 69 de ani au murit în dimineața zilei de duminică, după ce locuința din comuna Ianca, în care stăteau, a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost unul devastator, iar pompierii spun că cele două persoane, ce trăiau în concubinaj, este posibil să se fi intoxicat cu fum, cauza din care casa a luat foc fiind se pare un scurtcircuit electric.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj – Garda de Intervenție Bechet și ISU Olt – Garda de Intervenție Vișina au acționat la locul evenimentului cu autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

„La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la bunurile dintr-un hol, o cameră de locuit și o baie. Cele două victime au fost găsite decedate, cel mai probabil intoxicate cu fum”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Pompierii au lichidat incendiul, fiind afectate holul, camera de locuit și baia, cu suprafața de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente tragice, pompierii olteni reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse de aparatele electrice: nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiatoarele, mașinile de spălat, boilerele electrice şi altele asemenea; instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului; verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate; nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Polițiștii au deschis anchetă în acest caz, întocmind dosar penal pentru ucidere din culpă.

„La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 08:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, la o locuință din comuna Ianca, ar fi izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Corabia și mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Incendiul a fost lichidat de pompieri, iar în urma evenimentului a rezultat decesul a două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 72 de ani și o femeie, în vârstă de 69 de ani, ambii din comuna Ianca. Trupurile celor două persoane au fost transportate la Spitalul Orășenesc Corabia în vederea efectuării autopsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți