10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiști în stare de ebrietate. Unul dintre ei este șeful Postului Brâncoveni, care se afla în sediul Poliției, dar nu în timpul serviciului

- Advertisement -

Șeful Postului de Poliție Brâncoveni, dar și un alt polițist, șofer al unei autospecialei de poliție, care era, potrivit unor surse, șeful Postului de Poliție Strejești, sunt cercetați în prezent de colegii săi din Inspectoratul de Poliție Județean Olt după ce, în Ajun de Moș Nicolae, s-ar fi aflat sub influența alcoolului. Primul dintre ei era băut în sediul Poliției, chiar dacă nu era în timpul serviciului, iar celălalt om al legii se afla la volanul mașinii de poliție, refuzând să fie testat cu aparatul alcooltest, dar și să-i fie prelevate probe biologice de sânge.

În cazul primului dintre polițiști s-a primit un apel la 112, iar pentru cercetări la fața locului s-au deplasat colegii săi de la Slatina.

„La data de 5 decembrie, în jurul orei 16:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că șeful Postului de Poliție Brâncoveni s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice, în sediul postului de poliție. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Slatina. Din primele verificări s-a constatat faptul că polițistul se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta era în afara orelor de program. În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Cel de-al doilea om al legii s-a ales cu dosar penal, echipa operativă fiind cea care a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției 6 Poliție Rurală Găneasa, ocazie cu care, pe Drumul Comunal 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție. Potrivit unor surse, aceasta era condusă de șeful Postului Strejești.

„Conducătorului autospecialei i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș”, a adăugat reprezentantul Poliției Olt.

Sursa citată a mai spus că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți