6.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Piste de biciclete pe malul Dunării, printr-un proiect derulat de CJ Olt prin PNRR. Vor fi trasee pe o distanță de aproape 60 de kilometri

- Advertisement -

Consilierii județeni au participat miercuri, 7 decembrie, la o ședință extraordinară de îndată, ce a avut loc în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, iar aceștia au avut de aprobat un proiect de hotărâre privind exprimarea acordului CJ pentru participarea la implementarea proiectului din Investiția I.4 „Implementarea a 3.000 kilometri de trasee cicloturistice la nivel național”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 11 – Turism și cultură. Marius Oprescu, președintele forului județean, a declarat că în Olt pistele de biciclete se vor amenaja pe digul malului Dunării, de la Corabia până la ieșirea spre județul Dolj, pe o distanță de aproape 60 de kilometri.    

„Participăm împreună cu județele Dolj și Mehedinți, pe PNRR, pe Componenta 11, încercăm să facem piste de biciclete. Este o măsură deschisă foarte de curând, tocmai de aceea am avut nevoie astăzi (miercuri, 7 decembrie n.r.) de o ședință de îndată, pentru a consfinți participarea la acest proiect și, de asemenea, a consfinți și parteneriatul cu celelalte două județe. Urmărim, pentru că sunt eligibile, să facem piste de biciclete pe malul Dunării, în cea mai mare parte din traseu probabil vom încerca să includem digul de pe malul Dunării, de la Corabia plecând, spre județul Dolj, la ieșire, care merge mai departe până în Mehedinți. Pe raza județului Olt, vorbim de o distanță probabilă de 55 – 60 de kilometri. Ca valoare pe acest proiect nu știm, deocamdată, care este, nu avem cum, ați văzut și astăzi nu s-au aprobat sume, nu s-au aprobat indicatori, s-a aprobat participarea de principiu la acest proiect și, de asemenea, s-a consfințit acordul de parteneriat”, a declarat Oprescu.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că acestea nu se vor construi pe drumul național ce trece prin zonă, acesta nefiind micșorat sau lărgit, ci chiar în natură, pe digul Dunării.

„Nu se va micșora nimic din drumul național existent pe acolo sau străzile, se va încerca folosirea unui alt traseu, tocmai de aceea, așa cum v-am spus, digurile de pe malul Dunării sunt eligibile și vom încerca să facem acest traseu de biciclete astfel încât el să fie în natură și să nu se intersecteze cu căile rutiere auto, iar eu cred că o să reușim”, a adăugat Marius Oprescu.

Prin același proiect nu urmează a fi atrase fonduri și pentru trasee de biciclete ce ar putea fi amenajate pe alte drumuri din județ, având în vedere că sunt unități administrativ teritoriale care, tot prin PNRR, au atras bani pentru amenajarea unor astfel de piste.

„Nu vor fi piste de biciclete și pe alte drumuri, traseele care sunt eligibile pentru noi ca autorități județe, acestea sunt, inclusiv cel de pe digul malului Dunării. Localitățile, de asemenea, au avut componente pe PNRR și eu știu că sunt localități din județul Olt care au accesat fonduri pentru piste de biciclete”, a mai spus președintele forului județean.

 

FOTO: Traseul propus de autorități pentru realizarea pistelor de biciclete pe digul malului Dunării este cel cu verde 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți