10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Comisarul șef Ionuț Ilinca este comandant al Poliției Olt cu acte în regulă. 7,08, nota obținută la concurs

- Advertisement -

Postul de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost din nou scos la concurs de Inspectoratul General al Poliției Române la începutul lunii noiembrie, iar interviul structurat pe subiecte profesionale a fost susținut de singurul candidat înscris, comisarul șef Ionuț Ilinca, la sediul Poliției Române, vineri, 9 decembrie. Acesta a obținut nota 7,08, fiind declarat astfel admis, având în vedere că nota minimă de ocupare a funcţiei vacante de şef al inspectoratului de poliţie judeţean I la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt trebuia să fie 7. 

Potrivit IGPR Olt, în cazul în care candidatul este nemulțumit de rezultatul obținut la interviul structurat pe subiecte profesionale, acesta poate formula contestație o singură dată, în termen de 24 de ore de la afișare, ce va fi depusă în format electronic (semnată și scanată în format electronic needitabil) la adresa de e-mail a Direcției Management Resurse Umane a Poliției Române concursuriconducere@politiaromana.ro.

Este pentru a doua oară în acest an când Poliția Română a organizat concurs pentru postul de șef al IPJ Olt.

La concursul pentru ocuparea funcției de conducere din cadrul Poliției Olt din septembrie 2022, Ionuț Ilinca, care în prezent era împuternicit adjunct, însă cu îndeplinirea atribuțiilor de inspector șef, a obținut nota 6,16 și Adrian Mladin – 5,06, șeful Serviciului Investigații Criminale al IPJ, care în perioada septembrie 2020 – martie 2021 a fost adjunct al IPJ Olt, ambele note nefiind de trecere.

Funcția de inspector șef al Poliției Olt a fost scoasă la concurs și în vara anului trecut. Comisarul șef Mihai Mihalache, care atunci era împuternicit adjunct al aceleiași instituții, a fost singurul candidat înscris, însă nu a luat nota necesară pentru a fi admis.

La nivelul IPJ Olt, comisarul șef de poliție Cătălin Florescu a fost ultimul comandant care a ocupat funcția prin concurs. Era inspector șef încă din anul 2013, prin împuternicire, iar din 2014 a ocupat postul câștigând concursul organizat de IGPR. În luna octombrie 2017 avea să ocupe funcția de director al Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina, iar de la acea dată și până acum, adică timp de cinci ani, funcția de inspector șef al Poliției Olt a fost ocupată doar în baza împuternicirilor făcute de mai marii Ministerului Afacerilor Interne de la Centru.

La ora actuală, din conducerea IPJ Olt, pe lângă comisarul șef Ilinca, mai face parte comisarul șef Daniel Constantin, care este adjunct.

Funcția de adjunct pe care o ocupa Ionuț Ilinca rămâne astfel vacantă. Comisarul șef Ilinca este în cadrul Poliției Olt din anul 2003, fiind ofițer specialist la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, între februarie 2013 – februarie 2014 a fost împuternicit șef SICE, iar din februarie 2014 și până pe 15 martie 2021 a fost șef SICE. Între 15 martie – 15 iunie 2021 acesta a fost împuternicit adjunct al șefului IPJ Olt, iar din 16 iunie 2021, timp de un an a fost împuternicit șef al IPJ, pentru ca din data de 15 iunie și până la această dată să fie împuternicit, de două ori, adjunct l inspectoratului, fiind desemnat să îndeplinească și atribuțiile de serviciu ale inspectorului șef.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți