13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri, prezenți în trafic pe raza localităților Caracal și Corabia. Bicicliștii și căruțașii au primit veste reflectorizante

- Advertisement -

Poliţiştii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști Biroului Rutier Caracal și Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică, 10 și 11 decembrie, activități informative pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliști și căruțași. Activitățile au fost desfășurate în municipiul Caracal, orașul Corabia și localitățile limitrofe acestora și au avut scopul de a-i face pe biciclişti și căruțași să conştientizeze că nerespectarea regulilor de circulaţie şi lipsa echipării regulamentare îi pot transforma cu uşurinţă în victime.

„În cadrul activităților, polițiștii au distribuit participanților la trafic vizați aproximativ 300 de materiale fluorescent-reflectorizante, obiectivul principal fiind asigurarea vizibilității acestora în trafic. Totodată, polițiștii au purtat discuții deschise cu persoanele întâlnite și le-au reamintit acestora câteva reguli de bază atunci când se deplasează pe drumurile publice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Ce reguli trebuie să respecte acești participanți la trafic pe șoselele județului

  • pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător;
  • bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând;
  • nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni pe bicicletă!
  • nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe!
  • pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți