9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oraşul Corabia primeşte finanţare prin POPAM pentru promovare turistică şi achiziţia unei ambarcaţiuni

- Advertisement -

Oraşul Corabia va primi fonduri nerambursabile de aproximativ 2,7 milioane de lei prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime ( POPAM) pentru promovare turistică şi achiziţia unei ambarcaţiuni pentru plimbări pe Dunăre, a informat, marţi, administraţia locală.

Pentru promovare turistică a oraşului Corabia a fost aprobat pentru finanţare un proiect în valoare totală de 1,7 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

„‘Promovarea turistică a oraşului Corabia’ este proiectul propus de primarul oraşului Corabia, ing.Iulică Oane şi aprobat de Consiliul Local, care a primit finanţare prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime ( POPAM). Proiectul are o valoare totală de 1.715.682,50 lei. Obiectivul General al proiectului este promovarea turistică a oraşului Corabia, cu scopul creşterii atractivităţii zonei pescăreşti”, a informat Primăria Corabia, într-o postare pe Facebook.

Prin proiect se va urmări crearea unei identităţi vizuale a oraşului şi a zonei, cu scopul promovării turistice unitare, elaborarea unor instrumente de promovare turistică a oraşului Corabia, elaborarea unor instrumente de informare şi ghidaj turistic pentru principalele obiective turistice ale oraşului, precum şi conştientizarea comunităţii locale privind potenţialul turistic al zonei.

Tot prin POPAM, pentru Corabia a fost aprobată finanţarea în vederea achiziţiei unei ambarcaţiuni pentru plimbări pe Dunăre. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de lei, din care aproape 1,3 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

„Proiectul îşi propune să îmbunătăţească mijloacele şi condiţiile oferite locuitorilor şi turiştilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităţilor turistice, prin crearea posibilităţii de a explora zona navigabilă a Dunării. Achiziţionarea unei ambarcaţiuni care să permită plimbări pe Dunăre va asigura un acces mai bun la patrimonial natural şi cultural al zonei oraşului Corabia şi din zona pescărească şi va contribui la sprijinirea turismului durabil. Plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activităţi de turism, deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale şi peisaje deosebite”, se menţionează într-o postare a Primăriei Corabia.

În ultimii 10 ani, oraşul Corabia a beneficiat de finanţări europene nerambursabile pentru amenajarea unui port turistic la Dunăre, pentru amenajarea şi modernizarea unui muzeu la cetatea Sucidava şi a traseelor din interiorul cetăţii.

Totodată, în prezent, Primăria Corabia derulează un proiect în valoare de 1,3 milioane de lei pentru realizarea unei baze de agrement pe faleza Dunării, cu hidrobiciclete, caiace şi spaţii verzi.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți