19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Magazine care vând carne și preparate din carne în Slatina și Caracal, controlate și amendate de polițiștii SICE

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice Olt, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, au desfăşurat luni o acţiune pentru combaterea activităţilor ilicite cu carne și produse din carne. Astfel, s-au controlat mai multe magazine și persoane fizice care vând carne și preparate din carne în municipiile Slatina și Caracal, în urma verificărilor fiind aplicate amenzi în cuantum de 10.000 de lei.

Sancțiunile contravenționale au fost date unor firme la care s-au găsit nereguli.

„Activitățile de control au fost efectuate în întervalul orar 10:00 – 14:00 și au vizat societățiile comerciale, dar și persoanele fizice, care oferă spre comercializare carne și produse din carne, în municipiile Slatina și Caracal. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate patru societăţi comerciale, iar pentru neregulile constatate echipele de control au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Sursa citată a mai spus ca acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, desfășurându-se cu precădere în zona târgurilor și piețelor, pentru protejarea populației împotriva comerțului ilicit cu produse specifice sărbătorilor de iarnă care bat la ușă.

Sursă foto: Internet (Imagine reprezentativă)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți