5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

VIDEO. Incendii puternice la Bobicești și Oboga. Un bărbat de 50 de ani și-a pierdut viața

- Advertisement -

Pompierii Gărzii Balș, cu sprijinul celor din Detașamentul Slatina, au acționat în ultima zi pentru a stinge două incendii devastatoare. Unul s-a produs în comuna Bobicești, iar celălalt în comuna Oboga. Din păcate, cel de-al doilea eveniment s-a soldat cu decesul unui bărbat de 50 de ani.

O anexă gospodărească a fost cuprinsă de flăcări mari la Bobicești, iar misiunea militarilor de stingere a focului a durat aproximativ două ore.

„Pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, fără a afecta locuința care se afla în imediata apropiere și au evacuat două butelii de aragaz. În urma evenimentului a ars anexa, cu suprafața de aproximativ 40 de meri pătrați”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului, stabilită de salvatori în urma cercetărilor, a fost un scurtcircuit electric.

Pe timpul deplasării către subunitate, echipajele au fost alertate pentru stingerea unui alt incendiu, de data aceasta izbucnit la o locuință din comuna Oboga.

Proprietarul, din nefericire, a fost găsit fără suflare.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o cameră de locuit, în aceasta fiind găsit și proprietarul casei, în vârstă de 50 de ani, decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, în limitele găsite”, a precizat reprezentantul ISU.

Cauza probabilă a incendiului a fost jarul căzut din sobă.

Pentru a evita producerea unor astfel de eveniment, care pot avea consecințe tragice, pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor la gospodăriile populației: se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate; în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică; cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar; nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți