22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 500 de examene trichineloscopice efectuate în județ de la începutul lunii. Inspectorii DSVSA nu au depistat probe pozitive

- Advertisement -

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au transmis că de la începutul lunii decembrie și până miercuri, 21 decembrie, în cele cinci circumscripții sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale din județ, respectiv cele din Slatina – în cadrul Pieței Agroalimentare Zahana și Pieței Agroalimentare „Frații Buzești”, Caracal, Corabia, Balș și Drăgănești Olt au fost efectuate peste 500 de examene trichineloscopice, mai precis 545, nefiind probe pozitive.

Carnea și produsele din carne provenite de la porcii sacrificati în gospodăriile populatiei sunt interzise  a fi comercializate și, totodată, este interzisă comercializarea porcilor, cărnii și produselor din carne provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului Pestei Porcine Africane.

De aceea, inspectorii DSVSA Olt au verificat și vânzarea de suine prin anunțuri postate pe Internet.

„În perioada 9 – 16 decembrie au fost realizate șapte controale care au urmărit verificarea vânzării de suine menționate în anunțuri on-line și au fost aplicate patru avertismente, conform Ordonanței Guvernului 2 din 2001, cu modificările și completările ulterioare. Există un risc major de îmbolnăvire la care se expun persoanele care cumpără şi consumă came de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar, inclusiv examenul pentru identificarea Trichinella spiralis”, spun reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară Olt.

Inspectorii din cadrul instituției continuă să recomande celor care sacrifică porci în mod tradiţional să se adreseze medicilor veterinari pentru efectuarea examenului trichineloscopic. În cazul în care constată nereguli care ar putea pune în pericol sănătatea publică, consumatorii sunt rugaţi să sune la telefonul 0372.735.838, fax 0249.416.726 – DSVSA Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți