22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru peste o sută de copii nevoiași din mai multe localități. Aceștia au primit produse tradiționale ca și cadouri

- Advertisement -

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu ajutorul Corpului Național al Polițiștilor – Consiliul Teritorial Olt și IPA România – Regiunea 1 Olt, au onorat și anul acesta o misiune de suflet, fiind mesagerii lui Moș Crăciun pentru familiile nevoiașe din mai multe localități ale județului. Peste o sută de copii au primit astfel vizita ajutoarelor moșneagului cel drag, care le-au oferit daruri constând în produse tradiționale. Unii dintre ei au asistat și la tradiționala tăiere a porcului, din care au mâncat apoi preparate alese.

„A devenit o tradiție ca polițiștii olteni să onoreze o misiune de suflet prin care să aducă bucurie și căldură în sufletele copiilor și familiilor lor. Peste 100 de copii, din mai multe localități ale județului, au fost vizitați de polițiștii care, prin efortul comun de a dona sume de bani, au cumpărat și oferit cadouri, constând în produse alimentare și dulciuri. Ne bucursăm de fiecare dată când magia Crăciunului aduce zâmbetele pe fețele copiilor din familiile nevoiașe și întotdeauna le vom fi alături, atât la bine, cât și la greu”, a spus agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Totodată, colindătorii care au vizitat inspectoratul și sediile unităților de poliție și i-au încântat pe polițiști cu colinde au fost răsplătiți cu cadouri.

De generozitate și omenie au dat dovadă și polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Potcoava care, cu sprijinul Primăriei comunei Corbu și a câtorva oameni de suflet din localitate, i-au invitat la Școala Gimnazială Buzești, pe copiii din cadrul căsuțelor de tip familial ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, din municipiul Slatina, unde l-au așteptat pe Moș Crăciun.

„Copiii care au participat la activitate au primit și ei daruri, au asistat la un spectacol de colinde oferit de Ansamblul Folcloric ‘Mărțișorul’, din Corbu, și au participat la sacrificarea unui porc, servind din felul de mâncare tradițional numit ‘pomana porcului’. De asemenea, carnea și produsele tradiționale din carne obținute au fost dăruite copiilor din cadrul căsuțelor de tip familial. Prezența oamenilor în uniformă, însoțiți de cadourile lor, au adus zâmbete pe chipurile celor nevoiași. Le urăm tuturor un Crăciun Fericit!”, a adăugat reprezentantul IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți