23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Premiu pentru echipa de robotică a Palatului Copiilor Slatina. Mențiune în etapa finală a Concursului Național „NEXTLAB.TEH”

- Advertisement -

Echipa de robotică a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina, formată din elevii Luca Bălășoiu și Alexandru Câmpeanu, coordonați de profesorul Ion Teleșpan au participat anul acesta la Concursul Național de Robotică „NEXTLAB.TECH”, încheiat săptămâna aceasta cu anunțarea câștigătorilor etapei finale. Din sute de echipe participante, din mai multe județe ale țării, cea a Palatului Copiilor s-a numărat printre cele premiante, obținând mențiune.

„Este un concurs național de robotică școlară, organizat de Facultatea de Cibernetică de la Academia de Științe Economice (ASE) București, cuprins în calendarul Ministerului Educației. A demarat în luna martie cu o primă etapă de învățare online, iar începând cu 20 mai 2022, a fost o prima etapă de evaluare. Elevii calificați au format echipe de câte doi, au primit un kit de robotică de la organizatori și sponsorul BCR, și-au ales o temă și au început să lucreze la proiecție pe perioada octombrie – noiembrie. Printre aceștia au fost și cei doi copii de la Palatul „Adrian Băran’, care au realizat un filmuleț ce trebuia trimis până la data de 11 decembrie”, a declarat Ion Teleșpan, coordonatorul elevilor din cadrul instituției de învățământ slătinene.

Fiecare echipă și-a ales tema ori au participat la secțiuni prestabilite precum Line Follower și Labirint, iar Luca și Alex au fost la secțiunea „Robotică Creativă, cu proiectul „Casa inteligentă”.

Festivitatea de premiere a echipelor câștigătoare, printre care a fost și cea a Palatului Copiilor „Adrian Băran”, a fost în seara zilei de joi, 22 decembrie, la ASE București, elevii slătineni întorcându-se acasă cu mențiune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți