Incendiu puternic în Rusănești. O anexă gospodărească și acoperișul unei case, distruse de flăcări

Echipaje din cadrul Stației Stoenești și Gărzii Vișina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în noaptea de 25 spre 26 decembrie, în comuna Rusănești, pentru a stinge un incendiu devastator care a izbucnit într-o gospodărie.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o anexă și la acoperișul locuinței, iar intervenția pompierilor, pentru a stinge focul, a durat aproximativ două ore”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În urma incendiului care a avut loc la Rusănești, în prima noapte a Crăciunului, a ars o anexă gospodărească, în suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și acoperișul casei, pe 100 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Oltenii sfătuiți să ia măsuri pentru a preveni astfel de evenimente

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului;
  • asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării normale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<