4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic în Rusănești. O anexă gospodărească și acoperișul unei case, distruse de flăcări

- Advertisement -

Echipaje din cadrul Stației Stoenești și Gărzii Vișina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în noaptea de 25 spre 26 decembrie, în comuna Rusănești, pentru a stinge un incendiu devastator care a izbucnit într-o gospodărie.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o anexă și la acoperișul locuinței, iar intervenția pompierilor, pentru a stinge focul, a durat aproximativ două ore”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În urma incendiului care a avut loc la Rusănești, în prima noapte a Crăciunului, a ars o anexă gospodărească, în suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și acoperișul casei, pe 100 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Oltenii sfătuiți să ia măsuri pentru a preveni astfel de evenimente

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului;
  • asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării normale.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți