10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți cinci olteni diagnosticați cu gripă sezonieră tipurile A și B. Erau din zona municipiului Caracal

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au transmis marți, 27 decembrie, că în ultima săptămână, în Olt au mai fost diagnosticate cu gripă sezonieră alte cinci persoane. Toate sunt din zona municipiului Caracal, gripa fiind atât de tip A, cât și de tip B. Până acum, sunt nouă olteni care au fost diagnosticați cu gripă sezonieră.

Pe lângă aceste îmbolnăviri, în săptămâna 19 – 26 decembrie, în județul Olt s-au mai înregistrat 1.038 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 33 de internări și 454 cazuri de pneumonii, cu 75 internări. Ponderea cea mai mare a fost deținută de persoanele care fac parte din grupele de vârstă cuprinse între 0 și 19 ani.

„Cele cinci cazuri de gripă au fost la doua femei din mediul rural și la trei bărbați, doi din mediul urban și unul din cel rural rural. Pacienții cu vârste cuprinse între 8 și 31 de ani s-au prezentat în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal (FOTO n.r.), cu simptomatologie compatibilă cu gripa, motiv pentru care li s-au recoltat câte un test antigenic rapid. Toate au fost cu rezultate pozitive, patru cazuri confirmate pentru virusul gripal tip A și un caz confirmat pentru virusul gripal tip B”, a declarat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP.

Oltenii nu au rămas internați în spital, pacienții fiind la domiciliu, cu prescripție medicală emisă de specialist.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți