19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Anexa unei gospodării, distrusă într-un incendiu produs la Crâmpoia

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în ziua de Sfântul Ștefan, pentru a stinge un incendiu devastator izbucnit la anexa unei case din comuna Crâmpoia, dar și acoperișul unei locuințe. În sprijin a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, din localitate, cu o autospecială de stingere.

„La sosirea echipajelor, anexa ardea generalizat, cu posibilitatea de propagare la o locuință aflată în imediata apropiere. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore. În urma incendiului, au ars anexa și bunurile aflate în aceasta și a fost afectat acoperișul locuinței aflată în apropiere”, a declarat Alina Oprea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În urma cercetărilor pompierilor s-a stabilit cauza probabilă a izbucnirii incendiului, aceasta fiind un scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau cu improvizații.

Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Care sunt măsurile de prevenire ale unor astfel de incendii

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți