10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dajbog: Peste 7.800 de angajaţi ai MAI vor interveni la cele 740 de evenimente organizate de Revelion

- Advertisement -

Peste 7.800 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor fi la datorie pentru a interveni la cele aproximativ 740 de evenimente desfăşurate în noaptea de Revelion, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În fiecare zi, la nivel naţional, vor fi mobilizaţi peste 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, fiind asigurată o prezenţă sporită în stradă pentru a descuraja comiterea de fapte care pot afecta gradul de siguranţă publică al cetăţenilor. Peste 7.800 de poliţişti şi jandarmi, pompieri şi efective de la alte structuri ale MAI vor asigura ordinea publică şi măsurile de prevenire şi de intervenţie în situaţiile de urgenţă cu ocazia celor aproximativ 740 de manifestări publice care vor fi organizate în noaptea de Revelion. Cele mai importante evenimente publice din punct de vedere al numărului de participanţi vor fi organizate în municipiile Bucureşti, Craiova, Oradea şi Cluj-Napoca, unde se estimează participarea a peste 80.000 de persoane”, a declarat Monica Dajbog.

 

Cu privire la acţiunile privind combaterea comerţului ilegal cu articole pirotehnice, Dajbog a arătat că oamenii legi au confiscat 120 de tone de astfel de materiale.

„În ultima lună, poliţiştii au desfăşurat peste 4.560 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu articole pirotehnice şi au confiscat 120 de tone de astfel de materiale periculoase. Au fost întocmite peste 120 de dosare penale şi aplicate aproximativ 260 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 360.000 de lei”, a arătat purtătorul de cuvânt al MAI.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți