12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au confiscat peste 250 kilograme de articole pirotehnice deținute ilegal de vânzătorii din Piața Zahana Slatina

- Advertisement -

Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției municipiului Slatina, au efectuat miercuri activități specifice pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit cu obiecte de distracție, pe bază de amestecuri pirotehnice. Comercianții din Piața Zahana au fost vizați, iar la un slatinean și o adolescentă din Ialomița s-au găsit peste 250 kilograme de articole pirotehnice, acestea fiind deținute ilegal.

„Activitățile au fost desfășurate în cadrul planului de acțiune ‘Foc de Artificii’ și a vizat comercianții Pieței Zahana din municipiul Slatina. Cu ocazia acțiunii desfășurate, polițiștii au descoperit două persoane, respectiv un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Slatina, și o tânără, în vârstă de 15 ani, din comuna Bărbulești, județul Ialomița, care ofereau spre vânzare obiecte cu conținut pirotehnic, fără a fi autorizate în acest sens de instituțiile abilitate. În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au ridicat, de la cele două persoane, peste 250 de kilograme de obiecte cu conținut pirotehnic, de diferite mărci și categorii, urmând să fie propusă soluția legală prin unitatea de parchet competentă, la finalizarea cercetărilor”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pe numele persoanelor s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți