7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

REPORTAJ. Târgul de Crăciun din Craiova, vizitat zilnic de mii de persoane din toată ţara

- Advertisement -

Târgul de Crăciun din Craiova, deschis de pe 11 noiembrie până pe 8 ianuarie 2023, atrage aproape zilnic mii de turişti din toată ţara, după ce la începutul acestei luni s-a clasat pe locul al treilea într-un top al celor mai frumoase târguri organizate în Europa, clasament realizat de site-ul specializat europeanbestdestinations.com.

Cele peste un milion de beculeţe pe led, luminiţele, decoraţiunile, figurine luminoase care în această perioadă au împânzit Centrul Vechi, Piaţa Fraţii Buzeşti şi Piaţa Mihai Viteazul, lampioanele colorate de pe strada A.I. Cuza, patinoarul, bradul de 20 metri din faţa Palatului Prefecturii, căsuţele pentru comercianţi, jocurile pentru copii şi reclama făcută de autorităţile locale au determinat oameni din toate zonele ţării, şi nu numai, să viziteze Craiova în această perioadă.

„Am venit cu copiii să vedem târgul din Craiova, pentru că am auzit la televizor că este cel mai frumos târg din România. Este frumos luminat într-adevăr şi suntem încântaţi”, a spus o turistă din Timişoara.

Foto: (c) Maria MITRICĂ / AGERPRES


Numărul mare de turişti în special în weekend şi în zilele de Crăciun a făcut ca locurile de parcare din centrul oraşului să fie ocupate în proporţie de 100%, iar traficul să fie foarte aglomerat la anumite ore.

„Am auzit la televizor şi am venit cu nepoţelul să vedem Târgul de Crăciun din Craiova. Este frumos, dar a fost greu cu locul de parcare, am fost nevoiţi să lăsăm maşina la circa un kilometru de aici”, a spus un turist din Hunedoara.

Târgul a fost promovat cu bani de la bugetul local, municipalitatea alocând şi fonduri pentru realizarea unor spectacole cu artişti locali, suma ridicându-se la circa 266.000 lei, motiv pentru care părerile privind oportunitatea organizării unui astfel de eveniment sunt împărţite.
Foto: (c) Maria MITRICĂ / AGERPRES


Acesta este al doilea an în care municipalitatea, pentru a atrage turişti, a organizat şi promovat Târgul de Crăciun. Potrivit datelor furnizate de Primăria municipiului Craiova, în luna noiembrie a acestui an numărul turiştilor care au stat cazaţi minim o noapte în Craiova a fost de peste trei ori mai mare faţă de noiembrie 2021, iar taxa turistică încasată de municipalitate în 2022 a fost cu aproape 60% mai mare decât anul trecut.

„Taxa hotelieră încasată la bugetul local în acest an este cu 60% peste nivelul încasărilor din tot anul 2021. În ceea ce priveşte numărul turiştilor care au stat cazaţi cel puţin o noapte în Craiova în luna noiembrie, acesta este de peste trei ori mai mare decât numărul turiştilor înregistraţi în aceeaşi perioadă a anului 2021. Cu siguranţă, cifrele din decembrie sunt mult mai mari, având în vedere că pe 8 decembrie s-a anunţat rezultatul votului pentru cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, târgul nostru obţinând locul trei în clasamentul publicat de European Best Destinations”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.
Foto: (c) Maria MITRICĂ / AGERPRES


Reprezentantul administraţiei locale mai spune că numărul mare de turişti care au vizitat municipiul Craiova cu ocazia Târgului de Crăciun din acest an s-a văzut şi în creşterea încasărilor taxei pentru locurile de parcare. Astfel, în perioada 11 noiembrie 2022 – 23 decembrie 2022, suma încasată pentru locurile din parcarea subterană din centrul oraşului a fost de 142.597 lei faţă de 107.127 lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar încasările prin SMS pentru locurile de parcare cu plată din oraş au fost de 195.714 lei, pentru perioada 11 noiembrie – 28 decembrie 2022.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți