19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Zeci de șoferi amendați de polițiștii din Olt pentru mai multe abateri comise în trafic

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat joi o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație. Oamenii legii au fost prezenți în mai multe zone din județ, în primele ore ale zilei, pentru neregulile constatate, fiind date amenzi în cuantum de 4.000 de lei la aproximativ 60 de șoferi.

„În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au avut în atenție abaterile săvârșite de către conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară a străzii”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

Polițiștii le-au explicat șoferilor opriți în trafic că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan, astfel încât să poată evita orice pericol, dar și riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regulile de circulație.

„Pentru abaterile constatate la regimul rutier, în prima parte a zilei, polițiștii au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 4.000 de lei”, a spus reprezentantul inspectoratului.

Astfel de activități vor continua pe tot parcursul zilei și au ca scop informarea pietonilor și conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și a reducerii accidentelor de circulație.

De asemenea, conducătorii auto au fost sfătuiți să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită: la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate; în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii; la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport; la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți