14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 130 de intervenții în județ, pentru pompierii olteni, în perioada Sărbătorilor de Iarnă

- Advertisement -

Peste 100 de pompieri olteni, cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare, au intervenit în perioada Sărbătorilor de Iarnă, adică între 24 decembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, pentru a gestiona situațiile de urgență produse în județul Olt. Salvatorii au intervenit la peste 130 de solicitări, mai precis 131.

114 dintre evenimente au fost pentru acordarea primului ajutor medical și 17 pentru stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, salvări de animale și alte misiuni specifice.

Salvatorii au fost chemați, în principal, la accidente rutiere, agresiuni și stări de rău. Și incendii au fost multe în aceste zile.

„Principalele intervenții ale echipajelor SMURD au fost la accidente rutiere, traumatisme, stări de rău și agresiuni. Misiunile care au necesitat alocare importantă de resurse au fost cele pentru lichidarea incendiilor produse în data de 25 decembrie 2022, la locuințe din comuna Mărunței, sat Bălănești, și comuna Rusănești și incendiul produs la un supermarket din municipiul Slatina, în data de 31 decembrie. În urma evenimentelor nu s-au înregistrat victime”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Între perioada Crăciunului și a Anului Nou pompierii au asigurat și măsurile de prevenire la evenimentele publice organizate în municipiul Slatina, la Târgul de Crăciun.

Reprezentantul ISU a mai spus că, în privința numărului de misiuni zilnice, pompierii olteni nu au avut o creștere importantă, aceasta fiind media.

Sursă foto: Generală (Reprezentativă)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți