2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferii vitezomani, opriți în trafic de polițiștii olteni. Doi circulau cu peste 100 de kilometri pe oră pe DN 64, la Grădinari

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt desfășoară în cursul zilei de marți, 3 ianuarie, o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și impunerea respectării regimului legal de viteză. Doar în prima parte a zilei au fost date amenzi în cuantum de aproximativ 3.000 de lei, iar doi conducători auto au rămas fără permis după ce au fost surprinși în trafic cu peste 100 de kilometri la oră (km/h), pe Drumul Național 64, la Grădinari.

„Pentru abaterile constatate în prima parte a zilei, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au aplicat sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 2.600 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată cu modificările și completările ulterioare. Pentru sancțiunile aplicate conducătorilor auto, ca măsură complementară, polițiștii au reținut două permise de conducere, pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise. Polițiștii le-au explicat conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan și să circule cu prudență, astfel încât să poată evita orice pericol, expunându-le riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu respectă regimul legal de viteză”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În cadrul activităților pe viteză, în jurul orei 10:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe DN 64, în localitatea Grădinari, un autoturism ce circula cu viteza de 105 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj.

Tânărul a fost amendat în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i-se eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

De asemenea, în jurul orei 10:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat tot pe Drumul Național 64, în comuna Grădinari, un autoturism ce circula cu viteza de 105 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din comuna Almaj, județul Dolj.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru trei luni, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație 15 zile.

Astfel de activități vor continua, pe parcursul întregii zile, la nivelul județului Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și impunerea respectării regimului legal de viteză.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți