19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bilanțul finalului de an: ce ai făcut pentru sănătatea ta și ce poți îmbunătăți

- Advertisement -

Încă de la începutul anului ți-ai propus ca starea ta de sănătate să fie mult mai bună, și de aceea ai făcut multe schimbări în acest sens.

Acum, când anul este pe cale să se încheie, este momentul de bilanț, în care să vezi cum au decurs lucrurile, dacă au intervenit sau nu acele modificări pozitive în viața ta și unde mai este nevoie să insiști. Hai să vedem pe care dintre ele ai reușit să le duci la bun sfârșit.

O alimentație sănătoasă

A fost prima schimbare pe care ți-ai propus-o, și trebuie să analizezi cât de mult ți-a reușit. În mare, cel mai probabil că ești destul de mulțumit, pentru că ai reușit să renunți la multe dintre alimentele care îți făceau rău, ai mai și redus prăjelile, așa că anul viitor ai vrea să continui în acest ritm.

Nu ai uitat nici de hidratare?

O hidratare incorectă nu îți face decât rău, așa că tot la începutul anului ți-ai propus să fii mult mai atent în această privință. Ai băut mai multă apă, ai renunțat aproape total la sucuri și energizante… Foarte bine, doar că trebuie să nu renunți și să îmbunătățești tot mai mult hidratarea. Abia atunci când vei reuși să scapi de toate obiceiurile negative poți să fii mulțumit.

Mai multă mișcare

Nu mai este nevoie să detaliem cât de importantă este mișcarea în viața noastră. Dacă anul care tocmai ce se încheie a fost unul activ pentru tine, încearcă să menții ritmul și în cel care începe, și eventual chiar să mărești puțin tempo-ul. Organismul tău îți va fi recunoscător.

Vizite regulate la medicul stomatolog

Din păcate, mulți dintre români sunt de-a dreptul corigenți la acest capitol. Au și uitat când a fost ultima oară când au mers la medicul specialist, și nici cu igiena orală nu sunt prea buni prieteni. Nu trebuie să fie așa și pentru tine, așa că anul care vine propune-ți, și mai ales ține-te de cuvânt: trebuie să ajungi mai des la un cabinet sau clinică de stomatologie Craiova pentru a preveni și trata problemele. Nici nu știi cât de multe afecțiuni pot fi ținute sub control dacă ai grijă așa cum trebuie de sănătatea ta orală. În plus, este timpul să faci tot ce îți stă în puteri pentru un zâmbet precum al unei vedete de pe covorul roșu!

Redu stresul

Din păcate, în fiecare an ne propunem să nu lăsăm stresul să își pună atât de mult amprenta în viețile noastre și aproape niciodată nu reușim. Anul viitor trebuie însă să fie anul tău: fă tot ce îți stă în puteri să mai reduci din situațiile stresante, învață să te bucuri mai mult de viață, mergi în parc alături de copiii tăi, plimbați-vă împreună și multe altele. Vei observa că ai mai multă energie, te odihnești și mai bine și în acest fel parcă și problemele se rezolvă mai ușor. Altfel spus: adio, stres! Și, un bun truc pentru a reuși în ceea ce îți propui: învață să prioritizezi! Totul va fi mult mai simplu după!

Foto: Freepik

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți