„Caravana cunoașterii” a poposit la Slatina. Daea, ministrul Agriculturii, prezent la eveniment

Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală organizează evenimentului „Caravana cunoașterii”, Oltul fiind primul județ din România unde acesta a poposit. Manifestarea a avut loc într-una din sălile de conferințe ale Hotelului Ramada din Slatina și a fost prezidată de deputatul PSD de Olt Florin Barbu, președinte al Comisiei pentru Agricultură din cadrul Camerei Deputaților, şi s-a bucurat de prezența lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, Florin Homorean, prefect de Olt, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, reprezentanților AFIR, DGPA, APIA, AM PNDR şi de prezența a peste 200 de participanți interesați să se familiarizeze din timp cu Planul Național Strategic (PNS).

Potrivit organizatorilor, PNS pune la dispoziția fermierilor 15,8 miliarde de lei şi reprezintă oportunități majore de dezvoltare a agriculturii şi satului românesc.

„Planul Național Strategic 2023 – 2027 înseamnă viitorul agriculturii românești! Este o promisiune respectată și un angajament că vom fi întotdeauna alături de fermieri și procesatori și că vom susține și vom lupta pentru agricultura românească. În PNS există peste 100 de forme de sprijin care răspund cerințelor fermierilor, există un fond pentru despăgubirea celor cărora le-au fost afectate culturile din cauza vremii nefavorabile, peste un miliard de euro vor fi alocați pentru investiții în ferme și unități de procesare care pot crea peste 12.000 de locuri de muncă. Acum, acestea sunt doar cifre, dar după ce fermierii vor avea toate informațiile necesare le vor transforma în investiții, iar în câțiva ani vom putea vorbi despre cifrele lor – recoltă/producție, vânzări, profit. Cheia succesului în agricultură este deopotrivă la noi și la voi, dar numai împreună putem deschide poarta către viitor, un viitor în care noi toți suntem uniți pentru a arata lumii că România este o mare putere agricolă și poate asigura hrană pentru zeci de milioane de oameni!”, a declarat deputatul social democrat Florin Barbu.

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost cel care a prezentat principalele intervenții din documentul programatic tuturor fermierilor și reprezentanților instituțiilor subordonate sau ale celor din administrația publică locală, ce au fost prezenți la conferința regională organizatã la Slatina de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<