14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copil de 12 ani, din Slatina, prădat de hanorac și 40 de lei la un loc de joacă din urbe. Autor este un băiat de 15 ani, din Dolj

- Advertisement -

UPDATE: Dacă inițial se părea că fapta a fost comisă de minorul de 15 ani pentru că victima ar fi avut o datorie la el, mama copilului de 12 ani, care a sesizat totul poliției, spune că nu este deloc așa. Cei doi nici măcar nu se cunoșteau și, pur și simplu, băiatul a fost racolat de pe stradă fiindu-i furat hanoracul de pe el și cei 40 de lei pe care îi avea asupra sa.

„Nu se cunoșteau și nu ar fi avut persoana vătămată vreo datorie la el. Este o informație falsă pe care o susțin până în pânzele albe! Băiatul vătămat este un copil cu o situație financiară destul de bună, cu o educație aleasă! În primul rând nu ar fi avut tangențe cu asemenea persoane! A fost racolat, pur și simplu, după stradă. Se juca împreună cu colegii săi de fotbal, apoi s-a întâmplat fapta”, a spus mama copilului de 12 ani, din Slatina.

Știrea inițială: Infracțiune de furt joi seara pe una dintre străzile din municipiul Slatina. Dacă în urmă cu câteva seri, unei femei de 66 de ani, din localitate, i-a fost sustrasă o geantă cu 60 de lei și documentele personale de un necunoscut care încă nu a fost identificat de oamenii legii, de această dată victimă a fost un copil de doar 12 ani, tot din Slatina, căruia i-a fost furat hanoracul, dar și suma de 40 de lei. Acum, făptașul a fost prins, fiind vorba despre un minor de 15 ani, dintr-o localitate doljeană.

Informații cu privire la faptul că unui minor din municipiul Slatina i-ar fi fost sustrase bunuri personale au apărut pe un grup de pe pagina de socializare Facebook, iar reprezentanții Compartimentului de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au venit cu lămuriri legat de acest caz.

Fapta ar fi avut loc pe strada Primăverii, în zona unui loc de joacă din apropierea magazinului Penny, și a fost comisă în jurul orei 18:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt fiind sesizat la ora 19:00, prin apelul de urgență 112, de o femeie din Slatina care a spus că fiul său de 12 ani ar fi fost agresat fizic și i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani. Copilul s-ar fi dus la domiciliul său de pe strada Mănăstirii și i-ar fi spus mamei cele întâmplate.

„La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției municipiului Slatina. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 5 ianuarie 2023, în jurul orei 18:10, o persoană necunoscută i-ar fi sustras unui minor, în vârstă de 12 ani, din municipiul Slatina, un hanorac și 40 de lei. În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, a fost identificat și condus la audieri un minor, în vârstă de 15 ani, din comuna Negoi, județul Dolj, bănuit de comiterea infracțiunii”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în cauză fiind continuate cercetările în vederea stabilirii situației de fapt și a dispunerii măsurilor legale.

Potrivit unor surse, cei doi copii s-ar fi cunoscut, cel prădat de hanorac și bani având se pare o datorie la cel care i le-a furat.

Sursă foto: Info Trafic Slatina – Grup Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți