20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Jandarmii olteni, misiuni la lăcașuri de cult din Slatina și Brâncoveni în ziua de Bobotează

- Advertisement -

Ziua de Bobotează este prilej ca în județul Olt să aibă loc mai multe manifestări religioase prilejuite de marea sărbătoare a Botezului Domnului, dar și manifestări culturale la care se preconizează prezența unui număr important de participanți, motiv pentru care prezenţa jandarmilor în zonă este necesară. De aceea, oamenii legii vor avea parte de misiuni speciale în zona lăcașurilor de cult din localitățile Slatina și Brâncoveni și evenimente, precum „Botezul Cailor”, ce au loc în patru localități oltene.

„Jandarmii asigură măsurile de ordine publică în zona lăcașurilor de cult din aria de competență, unde, conform tradiției, cetățenii se vor aduna în număr mare. Măsurile de ordine publică vor fi asigurate de către efective ale Jandarmeriei Olt la lăcașurile de cult din municipiul Slatina și Mănăstirea Brâncoveni, iar la Mănăstirea Călui vor asigura măsurile de ordine publică jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. De asemenea, jandarmii vor fi prezenți și la manifestările culturale ‘Botezul Cailor’ ce se vor desfășura în localitățile Ghimpețeni, Nicolae Titulescu, Slătioara și Vâlcele. Astfel, jandarmii olteni, alături de polițiști și alte structuri abilitate se vor asigura că pe parcursul manifestărilor nu vor fi incidente de natură a pune în pericol siguranţa participanților la evenimente”, transmite Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Sursa citată spune că misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşelor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, precum și prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială. Participanții la aceste activităţi trebuie să respecte indicaţiile primite, să adopte un comportament civilizat, să dea dovadă de înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă situații ce ar putea perturba starea de normalitate.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți