10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt recrutează noi voluntari pentru a participa la programul „Salvator din pasiune”

- Advertisement -
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt anunță că organizează o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”, în această perioadă desfășurându-se înscrierile. Astfel, până pe data de 20 ianuarie, oltenii care doresc să se alăture echipei salvatorilor pot transmite cereri de înscriere. Candidații din județ care deja au depus aceste cereri, mai au timp până în data de 27 ianuarie 2023 să depună dosarele complete.
Cursurile au urma să aibă loc în zilele de weekend, perioada de desfășurare a acestora fiind 4 – 25 februarie.
„Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții: are vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; este apt din punct de vedere medical; nu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă; nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență; nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență”, arată ISU Olt.
Aceeași sursă mai transmite că înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” Olt, din municipiul Slatina, strada Tipografului, nr. 7.
„Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție”, mai spun pompierii olteni.
Sursă foto: Arhivă
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți