15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un jandarm originar din Scornicești, salvator al victimei unui accident produs pe autostrada A1, în zona Bolintin Vale

- Advertisement -

În vârstă de doar 22 de ani, sergent major Florian Daniel Vlaicu, un jandarm originar din orașul Scornicești, care lucrează la Jandarmeria Capitalei, a fost salvatorul unui bărbat care în seara zilei de 8 ianuarie a fost victima unui accident de circulație produs pe autostrada A1, în zona localității Bolintin Vale.

Tânărul oltean se întorcea de acasă în momentul în care a intervenit la evenimentul rutier.

„Duminică seară, ora 18:00. Florian era pe autostrada A1, se întorcea spre București. La un moment dat, în dreptul localității Bolintin Vale, a văzut mai multe mașini cu luminile de avarii aprinse, care ocoleau locul unui accident. Colegul nostru a încetinit și a observat un bărbat întins pe jos, chiar în dreptul separatoarelor de benzi de pe autostradă. A coborât din mașină și a mers să vadă despre ce e vorba. Se auzeau strigăte de ajutor. Un bărbat de aproximativ 60 de ani fusese accidentat de o mașină după ce încercase să traverseze autostrada, făcându-și loc printre autovehicule”, transmite Jandarmeria Română.

Potrivit aceleiași surse, la volanul mașinii care l-a lovit pe pieton se afla o femeie, care imediat după accident a intrat în stare de șoc.

„Florian a observat că bărbatul avea o rană deschisă la piciorul drept. L-a așezat într-o poziție de siguranță și a telefonat imediat la 112, solicitând sprijinul echipajelor medicale și de poliție. Între timp, Florian a semnalizat zona cu triunghiuri reflectorizante și a dirijat circulația. Până la venirea ambulanței a rămas lângă victimă și a încercat să o liniștească pe femeia care conducea mașina. Bărbatul a fost apoi preluat de echipajul medical și condus la spital pentru îngrijiri”, mai arată Jandarmeria.

Originar din Scornicești, sergent major Florian Daniel Vlaicu, este subofițer în cadrul Batalionului 3 din cadrul Jandarmeriei Capitalei, și este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri de la Drăgășani, promoția octombrie 2022.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți