Un jandarm originar din Scornicești, salvator al victimei unui accident produs pe autostrada A1, în zona Bolintin Vale

În vârstă de doar 22 de ani, sergent major Florian Daniel Vlaicu, un jandarm originar din orașul Scornicești, care lucrează la Jandarmeria Capitalei, a fost salvatorul unui bărbat care în seara zilei de 8 ianuarie a fost victima unui accident de circulație produs pe autostrada A1, în zona localității Bolintin Vale.

Tânărul oltean se întorcea de acasă în momentul în care a intervenit la evenimentul rutier.

„Duminică seară, ora 18:00. Florian era pe autostrada A1, se întorcea spre București. La un moment dat, în dreptul localității Bolintin Vale, a văzut mai multe mașini cu luminile de avarii aprinse, care ocoleau locul unui accident. Colegul nostru a încetinit și a observat un bărbat întins pe jos, chiar în dreptul separatoarelor de benzi de pe autostradă. A coborât din mașină și a mers să vadă despre ce e vorba. Se auzeau strigăte de ajutor. Un bărbat de aproximativ 60 de ani fusese accidentat de o mașină după ce încercase să traverseze autostrada, făcându-și loc printre autovehicule”, transmite Jandarmeria Română.

Potrivit aceleiași surse, la volanul mașinii care l-a lovit pe pieton se afla o femeie, care imediat după accident a intrat în stare de șoc.

„Florian a observat că bărbatul avea o rană deschisă la piciorul drept. L-a așezat într-o poziție de siguranță și a telefonat imediat la 112, solicitând sprijinul echipajelor medicale și de poliție. Între timp, Florian a semnalizat zona cu triunghiuri reflectorizante și a dirijat circulația. Până la venirea ambulanței a rămas lângă victimă și a încercat să o liniștească pe femeia care conducea mașina. Bărbatul a fost apoi preluat de echipajul medical și condus la spital pentru îngrijiri”, mai arată Jandarmeria.

Originar din Scornicești, sergent major Florian Daniel Vlaicu, este subofițer în cadrul Batalionului 3 din cadrul Jandarmeriei Capitalei, și este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri de la Drăgășani, promoția octombrie 2022.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<