5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Vreme capricioasă până joi, în mai multe zone ale României. Ploi anunțate în județul Olt

- Advertisement -

Deși în urmă cu câțiva ani, în această perioadă, ne bucuram de strat consistent de zăpadă și temperaturi cu mult sub pragul înghețului, inclusiv în zona de sud a țării, iată că anul acesta, deocamdată, nu avem parte de așa ceva. Însă, în aceste zile, în aproape toată România, vremea va fi capricioasă. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat atenționările de vreme rea, acestea fiind în vigoare până joi, 12 ianuarie. În județul Olt sunt anunțate ploi atât marți și miercuri, cât și joi.

În perioada 10 ianuarie, ora 10:00, și până pe 12 ianuarie, ora 10:00, este cod portocaliu de precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h”, arată meteorologii.

De marți după-amiaza, la ora 16:00, și până miercuri noaptea, la ora 22:00, va fi cod galben dr precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului la munte.

„În nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1.000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, spune ANM.

Tot din seara zilei de marți, dar de la ora 18:00, și până în noaptea de miercuri spre joi, la ora 22:00, va fi în vigoare și un cod portocaliu de precipitații abundente.

„În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1.000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă”, mai spun meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți