5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Ce spun reprezentanții SJU Slatina despre cazul bebelușului din Oboga, care a murit acasă. A stat internat o zi inclusiv la Terapie Intensivă

- Advertisement -

UPDATE: În urma efectuării necropsiei, medicii legiști au stabilit că micuțul de 6 luni a murit din cauza unei „insuficiențe acute respiratorii”.

Știrea inițială: În seara zilei de marți o informație cu privire la un băiețel de doar 6 luni, care a murit la domiciliul în dimineața aceleiași zile, a șocat întreaga comunitate din localitatea Oboga, și nu numai. Acesta a decedat la doar câteva ore după a fost externat din Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde pentru o săptămână a fost internat pe Secția de Pediatrie. Pentru o zi a primit tratament de specialitate pentru infecția respiratorie cu care a fost internat inclusiv pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Înainte, potrivit reprezentanților unității medicale, acesta a primit îngrijiri și la Spitalul Orășenesc Balș.

„Copilul de șase luni a fost internat pe 2 ianuarie, prezentarea inițială a fost pe 26 decembrie la Spitalul Balș, unde fusese diagnosticat cu bronșiolită. Pe 2 ianuarie s-a prezentat iar cu simptomatologie respiratorie, a fost diagnosticat în urgență cu rinoadenoidită și internat la Spitalul Slatina. A stat o zi pe Terapie Intensivă, pentru reechilibrare și monitorizare intensivă. După o zi, a fost pus pe secție pentru că s-a stabilizat, analize normale, simptomatologie și aspect normal. Pe toată durata spitalizării, copilul a beneficiat de tratament cu antibiotic, cu antinflamatorii, mucolitice, bronhodilatatoare, cu tot tratamentul normal. Pe tot parcursul internării, copilul a fost bine, cu excepția datei de 5 ianuarie când a avut o mică decompensare, cu vărsături și un episod febril, care s-au remis. Pentru vărsături a primit lapte fără lactoză și nu s-a mai întâmplat nimic. Pe 9 ianuarie a fost externat. Așteptăm rezultatele necropsiei, a examenelor histopatologice, a analizelor țesuturilor ce vor fi prelevate”, a declarat doctorul Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt al SJU Slatina, citat de site-ul stirideolt.ro.

Tatăl bebelușului a fost cel care a sesizat la 112 faptul că acesta este inconștient la domiciliu. Oamenii legii nu ai găsit urme de violență pe corpul acestuia, însă așa cum prevede legea s-a deschis dosar penal.

„La data de 10 ianuarie, în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt. În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului. Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Rezultatul necropsiei va arăta exact care a fost cauza decesului micuțului de numai 6 luni.

Familia se pregătește acum de înmormântare, însă având în vedere că veniturile acesteia nu sunt mari, mai mulți oameni de bine o vor ajuta pentru a putea să-l conducă pe băiețel pe ultimul drum așa cum se cuvine.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți