Ce spun reprezentanții SJU Slatina despre cazul bebelușului din Oboga, care a murit acasă. A stat internat o zi inclusiv la Terapie Intensivă

UPDATE: În urma efectuării necropsiei, medicii legiști au stabilit că micuțul de 6 luni a murit din cauza unei „insuficiențe acute respiratorii”.

Știrea inițială: În seara zilei de marți o informație cu privire la un băiețel de doar 6 luni, care a murit la domiciliul în dimineața aceleiași zile, a șocat întreaga comunitate din localitatea Oboga, și nu numai. Acesta a decedat la doar câteva ore după a fost externat din Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde pentru o săptămână a fost internat pe Secția de Pediatrie. Pentru o zi a primit tratament de specialitate pentru infecția respiratorie cu care a fost internat inclusiv pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Înainte, potrivit reprezentanților unității medicale, acesta a primit îngrijiri și la Spitalul Orășenesc Balș.

„Copilul de șase luni a fost internat pe 2 ianuarie, prezentarea inițială a fost pe 26 decembrie la Spitalul Balș, unde fusese diagnosticat cu bronșiolită. Pe 2 ianuarie s-a prezentat iar cu simptomatologie respiratorie, a fost diagnosticat în urgență cu rinoadenoidită și internat la Spitalul Slatina. A stat o zi pe Terapie Intensivă, pentru reechilibrare și monitorizare intensivă. După o zi, a fost pus pe secție pentru că s-a stabilizat, analize normale, simptomatologie și aspect normal. Pe toată durata spitalizării, copilul a beneficiat de tratament cu antibiotic, cu antinflamatorii, mucolitice, bronhodilatatoare, cu tot tratamentul normal. Pe tot parcursul internării, copilul a fost bine, cu excepția datei de 5 ianuarie când a avut o mică decompensare, cu vărsături și un episod febril, care s-au remis. Pentru vărsături a primit lapte fără lactoză și nu s-a mai întâmplat nimic. Pe 9 ianuarie a fost externat. Așteptăm rezultatele necropsiei, a examenelor histopatologice, a analizelor țesuturilor ce vor fi prelevate”, a declarat doctorul Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt al SJU Slatina, citat de site-ul stirideolt.ro.

Tatăl bebelușului a fost cel care a sesizat la 112 faptul că acesta este inconștient la domiciliu. Oamenii legii nu ai găsit urme de violență pe corpul acestuia, însă așa cum prevede legea s-a deschis dosar penal.

„La data de 10 ianuarie, în jurul orei 05:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Oboga, cu privire la faptul că fiul său se află în stare de inconştienţă la domiciliu. La fața locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, care, din primele verificări, a stabilit faptul că un minor, în vârstă de 6 luni, ar fi decedat la domiciliul său din comuna Oboga, județul Olt. În urma examinării sumare a trupului minorului, s-a constatat faptul că acesta nu prezenta urme vizibile de violență pe suprafața corpului. Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările”, a spus Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Rezultatul necropsiei va arăta exact care a fost cauza decesului micuțului de numai 6 luni.

Familia se pregătește acum de înmormântare, însă având în vedere că veniturile acesteia nu sunt mari, mai mulți oameni de bine o vor ajuta pentru a putea să-l conducă pe băiețel pe ultimul drum așa cum se cuvine.

4 comentarii la „Ce spun reprezentanții SJU Slatina despre cazul bebelușului din Oboga, care a murit acasă. A stat internat o zi inclusiv la Terapie Intensivă

 • Este dezastru la pediatrie în Slatina. Incompetenta la rang de arta. Dacă nu aveți urgențe mergeți la București!

  Răspunde
  • Domnul meu, există 2 categorii de medici; cei care se dedică trup și suflet acestei profesii și… restul(medicilor). Din păcate, acest copilaș a căzut în mâinile unui rest. Aceași poveste este peste tot și anume că este o loterie, indiferent unde ești în țara asta să ai NOROCUL să dai peste prima variantă de medici. Vai de steaua noastră când cădem pe mâinile celei de a doua variante ! 😢😢😢

   Răspunde
 • Am fost internată la Slatina cu băiețelul de 5 luni jumătate, cu bronșiolită, calvarul vieții mele , după 5 zile de tratament trebuia să dim externați însă ce sa vezi ….am luat rotavirus de la colega de boxă, eu nu știu cum ne-au putut lăsa în boxă cu cineva cu un virus atât de contagios . Doctorii și-au cerut scuze dar târziu , la ce îmi foloseau că mai târziu , după încă o săptămână să acuze că băiatul deja avea virusul de acasă și că de fapt nu l-a luat de acolo , noua deja ne luase analize pentru acest virus de când am venit , a slăbit aproape un kg in doua săptămâni de spitalizare din neglijența lor prin vomitaturi și diaree. Nu își asumă nimic

  Răspunde
  • Ochi pentru ochi, numai așa poate vor înțelege medicii romani să își facă meseria.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<