10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cine sunt câștigătorii premiilor acordate de Primăria Slatina în cadrul ediției a șaptea a „Galei Laureaților”

- Advertisement -

„Gala Laureaților”, marele eveniment dedicat anul acesta împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Slatina, a ajuns la cea de-a șaptea ediție și se va desfășura începând cu data de 20 ianuarie, gazdă fiind Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. În total, Primăria va acorda 1.324 de premii, valoarea totală a sumei alocate pentru desfășurarea manifestării fiind de 600.000 de lei. S-au pregătit și câteva concerte, acestea fiind susținute de Fuego, Grupul Ad Libitum Voices și cvartetul Filarmonicii Craiova.

Se acordă premii elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor cu performanțe, precum și instituțiilor publice care au contribuit la dezvoltarea urbei, vor mai fi oferite distincții de cetățean de onoare, dar și 80 de premii de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50 ani de căsnicie, în cadrul a trei gale, și anume Gala Campionilor, Gala Superlativelor și Gala Seniorilor.

Titlul de cetățean de onoare va fi primit de doctor Mircea Șerbu – pentru întreaga implicare în viața comunității locale, pentru implicarea în organizarea de activități culturale încă din anii 1970, cu invitați de marcă precum Marin Sorescu sau pictorul Sabin Bălașa. Acesta este posesorul unei colecții de fotografie document privind istoria municipiului Slatina.

Totodată, cetățean de onoare al Slatinei va fi desemnat și profesor Nica Dumitru – pentru implicarea în învățământul oltean fiind unul dintre cei mai mari profesori de matematică pe care i-a avut municipiul Slatina. De-a lungul carierei sale a primit mai multe titluri științifice, premii și diplome de la instituții de prestigiu din țară și străinătate.

Lista instituţiilor, persoanelor fizice şi persoanelor juridice cărora li se conferă „Diplomă de Merit”

Instituţii publice: Prefectura Olt – pentru coordonarea cu succes a activităților desfășurate de instituțiile descentralizate; Consiliul Judeţean Olt – pentru permanenta preocupare în atragerea resurselor financiare europene în scopul creşterii calităţii vieţii traficului rutier şi siguranţei urbane, pentru proiectele implementate în municipiul Slatina, aici amintind de investiția alocată dezvoltării și modernizării secțiilor Spitalului Județean de Urgență Slatina; Inspectoratul Județean de Poliție Olt – pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în municipiul Slatina; Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt – pentru menținerea ordinii publice și pentru buna colaborare în cadrul evenimentelor culturale, sociale și sportive derulate la nivelul municipiul Slatina; Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt – pentru implicarea în salvarea vieților omenești și bunurilor materiale ale cetățenilor din municipiul Slatina; Inspectoratul Școlar Județean Olt – pentru menținerea standardelor înalte în domeniul educației și pentru o bună colaborare în ceea ce privește derularea activităților culturale organizate în parteneriat cu Primăria municipiului Slatina.

Personalitățile anului în mai multe domenii: Doctor RENICĂ DIACONESCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN MEDICINĂ, pentru Premiul GOLD acordat de către organizația europeana STROKE, pentru modul cum a tratat pacienții care au suferit accidente vasculare cerebrale; Arhitectul SEVERICĂ MITRACHE – PERSONALITATEA ANULUI ÎN PĂSTRAREA IDENTITĂȚII CULTURALE ÎN MUNICIPIUL SLATINA: premiul acordat pentru întreaga activitate arhitecturală din municipiul Slatina: restaurare Casa Fântâneanu, restaurare viitorul sediu al Judecătoriei Slatina și Restaurare Biserica Sfânta Treime din strada Lipscani; DIANA LIXĂNDROIU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN SPORT. Se acordă această distincție pentru participarea și prestația, alături de Echipa Națională de handbal feminin, la Campionatul European desfășurat în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Este componentă a lotului de handbal al Echipei Naționale a României și al Echipei de Handbal CSM SLATINA; SC APG DEVELOPMENT SLATINA SRL – PERSONALITATEA ANULUI ÎN ECONOMIE – demolare și ulterior reconstruire complex comercial LIDL și construire imobil de comerț SHOPPING PARK SLATINA.

Persoane fizice: Profesor Pătrașcu Ion – pentru interesul acordat bunei funcționări a învățământului local; Profesor Aurora Constantin – profesor la Universitatea din Edinburgh, decorată de către Președintele României cu Meritul Cultural în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru promovarea imaginii, cercetării și culturii românești în Marea Britanie; Valeru Ciurea – pentru activitatea culturală desfășurată în municipiul Slatina, în colaborare cu autoritățile publice locale și județene.

Agenţi economici: pentru investițiile concretizate până în prezent, pentru implicarea în viața socială și economică a municipiului Slatina, cu impact pozitiv în dezvoltarea economică și stabilitatea socială a municipiului nostru – PIRELLI TYRES ROMANIA SRL; PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME SA; TMK ARTROM SA; BEKAERT SLATINA SRL; ALRO SA; pentru investițiile realizate în dezvoltarea municipiului Slatina – SC ROM CONSTRUCT REALE ESTATE SRL, construire ansamblu de locuințe colective în mun. Slatina, str. Alexe Marin, nr. 19; SC ANUȚA I. MARIAN – DAIANA SRL, construire bloc de locuințe în mun. Slatina, str. Toamnei, nr. 19; SC MATTHIAS CAR WASH SRL, construire bloc de locuințe cu spații comerciale parțial la parter în mun. Slatina, str. Cireașov, nr. 27; SC RXC LIMITED IMOB SRL, construire bloc de locuințe în mun. Slatina, str. Panselelor, nr. 20; SC NICO STIL SRL, construire sală evenimente în mun. Slatina, str. Pitești, nr. 231; SC GOLDEN DISTRIBUTION COMPANY SRL, construire hală depozitare materiale construcții și birouri în mun. Slatina, str. Theodor Burcă, nr. 13; SC NIEGO SRL, construire clinică veterinară, farmacie veterinară și cosmetică canină în mun. Slatina, str. Pitești, nr. 173; SC IOKA IMOBILIARE SRL, construire locuințe colective în mun. Slatina, str. Recea, nr. 10; SC OLT PIESS SRL, construire silozuri metalice în mun. Slatina, str. Agricultorului, nr. 70.

Lista celorlalte sute de beneficiari ai premiilor speciale, burselor de merit și premiilor sportive, precum și lista cu premiile de fidelitate pentru cele 80 de cupluri care au împlinit în ultimul an 50 de ani de la căsătorie, acordate de Consiliul Local cu ocazia ediției a VII-a a manifestării „Gala Laureaților” se pot consulta pe site-ul primariaslatina.ro, la secțiunea Proiecte de Hotărâri, dar și AICI.

Sursă foto: Gala Superlativelor din anul 2020

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți