5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Guvernul a aprobat planul de acţiuni până în 2030 pentru implementarea Strategiei naţionale de renovare a parcului de clădiri

- Advertisement -

Guvernul a aprobat, miercuri, planul de acţiuni detaliat pentru implementarea Strategiei naţionale de renovare pe termen lung a parcului de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale pentru perioada până în 2030.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Hotărârea de Guvern aprobată în acest sens modifică şi completează Strategia naţională de renovare pe termen lung pentru sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, atât publice, cât şi private, şi transformarea sa treptată într-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficienţă energetică şi decarbonat până în 2050, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1034/2020.

„Actul normativ prevede o serie de acţiuni prioritare necesare până în anul 2030, precum stabilirea obiectivelor strategice, a măsurilor, indicatorilor şi responsabililor privind optimizarea cadrului legislativ, pregătirea şi dezvoltarea de mecanisme de finanţare pentru renovarea fondului construit, formarea şi perfecţionarea specialiştilor din domeniul construcţiilor, cercetarea şi aplicarea experimentală a soluţiilor de proiectare, comunicarea şi conştientizarea”, precizează sursa citată.

Guvernul menţionează că aplicarea acestor măsuri va duce la economisirea energiei, reducerea emisiilor de CO2, creşterea cotei energiei din surse regenerabile şi a numărului de beneficiari, prin realizarea lucrărilor de renovare energetică.

De asemenea, măsurile urmăresc confortul termic îmbunăţăţit în locuinţe, reducerea sărăciei energetice şi diminuarea marginalizării sociale, prin acces sporit la electricitate şi încălzire, dar şi refacerea faţadelor cu finisaje degradate, mai arată sursa citată.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți