5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

IGSU: 10 localităţi din opt judeţe au fost afectate de fenomenele hidrometeorologice de miercuri

- Advertisement -

Un număr de 10 localităţi din opt judeţe au fost afectate de efectele fenomenelor hidrometeorologice care au avut loc miercuri, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al IGSU transmis, joi, AGERPRES, pe parcursul zilei de miercuri, echipajele operative au acţionat în sprijinul comunităţilor din Bucureşti şi din opt judeţe – Argeş, Bacău, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Ilfov şi Prahova.

Pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 29 copaci căzuţi pe carosabil, cât şi pentru evacuarea apei dintr-o casă şi şapte curţi. În urma vremii rele, au fost avariate 25 de autoturisme.

Totodată, la nivel naţional, în cursul zilei de miercuri, 1.149 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situaţii fiind înregistrate în zona Bucureşti – Ilfov (242 cazuri), urmată de judeţele Mureş (53 cazuri ), Sibiu (50 cazuri), Hunedoara (50 cazuri) şi Cluj (45 cazuri).

În afara acestor situaţii, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 46 de incendii. Ei au mai avut alte 208 intervenţii în sprijinul comunităţilor, menţionează IGSU, care adaugă că echipajele de descarcerare şi prim ajutor au fost solicitate să intervină în nouă cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți