5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Slatina – 655 de ani de atestare documentară. Primăria a pregătit trei seri de gală cu concerte susținute de Fuego și Ad Libitum Voices

- Advertisement -

Autoritățile locale din municipiul Slatina se pregătesc de sărbătoare. Începând cu data de 20 ianuarie și până pe 23 ianuarie vor fi trei zile de gale, la finalul a două dintre acestea urmând să aibă loc și concerte cu artiști cunoscuți ai muzicii românești, printre care și grupul băieților de la Ad Libitum Voices din Cluj (foto n.r.). Totul în contextul evenimentelor organizate de Primăria municipiului Slatina cu prilejul împlinirii a 655 de ani de atestare documentară a localității de pe malul râului Olt. În cadrul galelor se vor acorda sute de premii performerilor slătineni.

Gazdă a tuturor manifestărilor din cadrul marelui eveniment Gala Laureaților, ajuns la a șaptea ediție, va fi Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, de tot ceea ce înseamnă parte artistică ocupându-se George Smarandache, directorul instituției culturale.

Gala Campionilor va avea loc vineri, 20 ianuarie, de la ora 09:00 a dimineții și până seara târziu, pe parcursul acesteia fiind premiați elevi, profesori, sportivi și antrenori care au avut rezultate meritorii la concursurile ce s-au desfășurat de-a lungul ultimului an.

Gala Seniorilor este programată pentru ziua de duminică, 22 ianuarie, și se va desfășura între orele 17:00 – 19:00, iar în cadrul acesteia vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2022. Seara se va încheia cu concertul susținut de cunoscutul artist Paul Surugiu – Fuego.

Ziua de luni, 23 ianuarie, este dedicată Galei Superlativelor, și are loc tot între orele 17:00 – 19:00, la care vor fi premiate instituțiile publice și societățile care au contribuit la dezvoltarea Slatinei, precum și personalitățile anului. Se vor acorda, de asemenea, și două titluri de cetățean de onoare. Dacă în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina vor avea momente artistice cvartetul Filarmonii Craiova, seara de gală se va termina cu spectacolul celor din grupul Ad Libitum Voices din Cluj Napoca.

Gala din seara zilei de 23 ianuarie va fi prezentată de actrița Grațiela Teohari Duban, nimeni alta decât soția comediantului Andrei Duban, amfitrion al mai multor evenimente culturale desfășurate de-a lungul ultimilor ani la Slatina.

Suma alocată de Primărie pentru întregul eveniment este de 600.000 de lei, totalul premiilor acordate fiind de peste 1.300.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți