18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Transporturile de persoane, controlate de polițiștii rutieri. Peste 20 de șoferi din totalul de 70 trași pe dreapta au fost amendați

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din Inspectoratul de Poliție Județean Olt au desfăşurat vineri dimineață, între orele 07:00 – 09:30, pe drumurile publice din județ, mai multe acţiuni pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane. La nivelul municipiului Slatina, acestea au fost în două zone, respectiv Drumul Național 65 – European 574, la Podul Olt, și strada Drăgănești, adică intrarea dinspre Craiova și ieșirea spre Brebeni. Peste 20 de șoferi din totalul celor 70 trași pe dreapta au fost amendați de oamenii legii, ca urmare a neregulilor comise de aceștia în trafic.

„În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 70 de autovehicule care efectuează acest gen de transport. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii Guvernului 69 din anul 2012 și șase pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002. Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Odată opriți în trafic, toți șoferii care efectuează acest gen de transport au fost testați de polițiști cu aparatul alcooltest, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice. Din fericire, în timpul verificărilor efectuate în cele două ore și jumătate nu au fost găsiți șoferi de microbuze, autobuze și autocare băuți.

Reprezentantul Poliției Olt a mai transmis că astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți