9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Caracal, arestat după ce i-a dat o palmă puternică peste față soacrei. Femeia a murit la câteva zile în spital

- Advertisement -

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Caracal, este în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte. Aflat în stare de ebrietate, în seara zilei de Bobotează, acesta și-a lovit soacra cu o palmă peste față, obrazul stâng, victima sa având să moară la spital câteva zile mai târziu.

Se pare că palma dată de ginerele său a fost atât de puternică, încât în urma loviturii femeia de 67 de ani a suferit un hematom general care a generat un accident vascular ce până la urmă a dus la deces, deși aceasta fusese supusă și unei operații.

Inițial, în urma comiterii agresiunii în familie, bărbatul s-a ales cu ordin de protecție, însă victima sa a ajuns la Spitalul Municipal Caracal inconștientă chiar în ziua în care aceasta trebuia să spună ceea ce a pățit în fața magistraților Judecătoriei Caracal, respectiv pe 10 ianuarie. O zi mai târziu, după ce a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, femeia a murit.

„Incidentul a avut loc în 6 ianuarie, în ziua de Bobotează, dar seara, pe la 20:30. A fost un conflict spontan, vorbim de violență în familie. Inculpatul se afla sub influența alcoolului, a ajuns acasă, a avut un conflict spontan cu soacra. I-a aplicat o palmă, o lovitură destul de puternică peste față, respectiv peste obrazul stâng. A căzut în genunchi, fără să se lovească de ceva. A intervenit soția, pentru că era recalcitrant s-a apelat Serviciul 112, au venit organele de poliție și, atunci seara, s-a instituit un ordin de protecție, el fiind evacuat. Ordinul de protecție a fost emis de Parchetul Caracal, dar era provizoriu, astfel încât pe 10 ianuarie s-a fixat termen la judecătorie. În dimineața zilei respective, în timp ce victima se ducea la judecătorie să-și susțină ordinul de protecție, unde fusese citată, i s-a făcut rău, acuza dureri de cap pe partea stângă, exact unde fusese lovită. Au transportat-o la Spitalul Caracal, devenind și inconștientă. Acolo au constatat că suferise un accident vascular cerebral și au operat-o de urgență la Craiova, doar că pe 11 ianuarie a decedat. Victima avea 67 de ani, iar agresorul 43 de ani”, a declarat prm-procuror Anca Anuța, purtător de cuvânt al Parchetului Olt.

Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare, având în vedere că este vorba și de violență în familie.

Agresorul a fost reținut pe data de 12 ianuarie, iar pe 13 ianuarie a fost prezentat în fața magistraților Tribunalului Olt care au dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți