Polițiștii rutieri din Caracal și Corabia, acțiuni în șase localități rurale. Au fost controlați pietonii, bicicliștii și căruțașii

Poliţiştii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Caracal și Poliției orașului Corabia, au desfășurat în zilele de sâmbătă și duminică mai multe activități informative pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni, bicicliști și căruțași. Astfel, oamenii legii au fost prezenți în șase localități rurale pentru a-i controla pe acești participanți la trafic.

„Activitățile au fost desfășurate în mediul rural, în localitățile Tia Mare, Cilieni, Izbiceni, Deveselu, Redea și Stoicănești, și au avut scopul de a-i face pe biciclişti, pietoni și căruțași să conştientizeze că nerespectarea regulilor de circulaţie şi lipsa echipării regulamentare îi pot transforma cu uşurinţă în victime. Polițiștii au reamintit participanților la trafic vizați câteva reguli de bază atunci când se deplasează pe drumurile publice”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Ce reguli trebuie să respecte participanții la trafic verificați în weekend

  • pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveți vârsta minimă de 14 ani, să cunoașteți regulile de circulație și să fiți echipați corespunzător;
  • bicicletele, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse pe un singur rând;
  • nu traversaţi carosabilul pe trecerile pentru pietoni pe bicicletă!
  • nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe!
  • pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, altfel de activități ale polițiștilor rutier se vor derula și în perioada următoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<