11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce mesaj transmite primarul Emil Moț la împlinirea a 655 de ani de la prima atestare documentară a municipiului Slatina

- Advertisement -

În acest sfârșit de săptămână, dar și în ziua de dinaintea sărbătoririi Micii Uniri, Slatina va găzdui marele eveniment dedicat împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a municipiului. Gala Laureaților a ajuns la cea de-a șaptea ediție și se va desfășura începând cu data de 20 ianuarie, gazdă fiind Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. În total, Primăria va acorda 1.324 de premii, valoarea totală a sumei alocate pentru desfășurarea manifestării fiind de 600.000 de lei. Vor fi și câteva concerte, acestea fiind susținute de Fuego, Grupul Ad Libitum Voices și cvartetul Filarmonicii Craiova. La ceas de sărbătoare, Emil Moț, primarul urbei, nu a ezitat să adreseze un mesaj tuturor slătinenilor.

De vineri și până luni, inclusiv, cu pauza din ziua de sâmbătă, se vor acorda premii elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor cu performanțe, diplome de merit instituțiilor publice care au contribuit la dezvoltarea urbei, însă vor mai fi oferite două titluri de cetățean de onoare, distincții pentru personalitățile anului, precum și 80 de premii de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50 ani de căsnicie, în cadrul a trei gale, respectiv Gala Campionilor, Gala Superlativelor și Gala Seniorilor.

Titlul de cetățean de onoare va fi primit de medicul Mircea Șerbu, dar și de profesorul Dumitru Nica.

Personalitățile anului în mai multe domenii sunt doctor Renică Diaconescu – medicină, arhitectul Severică Mitrache – păstrarea identității culturale în municipiul Slatina, handbalista Diana Lixăndroiu – sport și SC APG Development Slatina SRL – economie.

Cu ocazia împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a orașului de pe malul râului Olt, edilul Emil Moț a dorit să transmită un mesaj slătinenilor: „Sunt onorat și bucuros să premiez elevii conștiincioși, sportivii dedicați, profesorii și antrenorii care au obținut performanțe remarcabile, oamenii valoroși care au contribuit la dezvoltarea municipiului nostru și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și ne-au demonstrat ce înseamnă longevitatea unei căsnicii. Voi acorda diplome de merit instituțiilor publice, agenților economici și persoanelor fizice din municipiul nostru, ce au contribuit la implementarea unor standarde ridicate în domeniile lor de activitate. Nu în ultimul rând, voi acorda titlul de cetățean de onoare al municipiului Slatina pentru două persoane ce au fost întotdeauna implicate în activitatea medicală, profesorală și culturală din orașul nostru”.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți