11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 300 de fapte penale, constatate în ultimul an de jandarmi, în cooperare cu efectivele Poliției. Aproape 400 de autori identificați

- Advertisement -

Evaluarea activității desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, în anul 2022, s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni, iar în cadrul acesteia, inspectorul șef, colonel Emanuel, Botan a prezentat activitățile derulate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioada analizată. Printre cele mai semnificative rezultate din ultimul an ale jandarmilor olteni sunt cele peste 300 de fapte constatate în cooperare cu efectivele poliției, cei aproximativ 400 de autori identificați, dar și cele peste 2.000 de amenzi, în cuantum de peste jumătate de milion lei date.

„În anul 2022, jandarmii din județul Olt și-au canalizat resursele, eforturile și acțiunile în direcția creșterii gradului de siguranță al persoanei și a patrimoniului precum și creșterea performanței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor. Pentru protecţia participanţilor, a infrastructurii şi prevenirea tulburării ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării adunărilor publice, în perioada de referinţă, au fost executate 235 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe timpul misiunilor specifice au fost constatate 404 fapte de natură penală – 65 constatate de jandarmi, iar 339 în cooperare cu efectivele poliţiei, au fost identificaţi 387 de autori şi au fost aplicate 2 003 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 531.900 lei”, a spus comandantul Jandarmeriei Olt.

În ceea ce priveşte intervenţia preventivă, efectivele IJJ au desfăşurat anul trecut 364 de activităţi, acestea desfăşurându-se în instituţii de învăţământ, arene sportive, în locurile de desfăşurare a unor adunări publice şi în alte locuri din mediul urban sau rural.

Protejarea fondului piscicol şi forestier şi respectarea regimului juridic privind dezvoltarea, gestionarea şi exploatarea durabilă a acestora au fost și în 2022 aspecte de interes pentru jandarmii olteni, având în vedere necesitatea prezervării patrimoniului şi menţinerii biodiversităţii şi echilibrului ecologic. Astfel, au fost organizate 155 de acţiuni pe linia protejării fondului forestier în colaborare cu organele silvice şi 64 de acţiuni pe linia conservării fondului piscicol în colaborare cu reprezentanţii locali ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură. Pe timpul executării misiunilor din competență s-au constatat 46 de fapte penale la regimul piscicol, cu 33 de autori depistați, fiind date 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 46.450 lei, şi două fapte de natură penală la regimul silvic, cu un autor prins.

Colonelul Emanuel Botan a mai spus că în privința cooperării internaționale, în perioada 29 august – 25 noiembrie 2022, Jandarmeria Română a organizat cel de-al XX-lea Curs Superior Internațional, IJJ Olt fiind reprezentat de colonel Cristian Filip, șeful Serviciului Ordine și Siguranță Publică, care a îndeplinit, cu rezultate meritorii, pentru a patra oară, atribuțiile funcției de Comandant al Cursului.

„Obiectivul acestui Curs, unul prestigios la nivelul Jandarmeriei Române și la nivel internațional, este acela de dezvoltare a carierei fiind destinat ofiţerilor din cadrul forţelor de securitate internă și de apărare din România și alte state, urmărind dezvoltarea aptitudinilor necesare pentru exercitarea de funcţii specifice în cadrul unui stat major internaţional, pe timpul misiunilor de menţinere a păcii sub mandatul Organizației Națiunilor Unite”, a menționat inspectorul șef al Jandarmeriei Olt.

Potrivit acestuia, și în anul 2023 Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt este pregătit, atât din punct de vedere profesional, cât şi logistic, pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile şi pentru a pune în aplicare prevederile legale, astfel încât siguranţa cetăţenilor din judeţ să nu fie afectată.

Sinteza Raportului privind activitățile desfășurate și rezultatele obținute de Inspectoratulul de Jandarmi Județean Olt, în ultimul an, poate fi consultată și pe site-ul instituției, accesând următorul link: https://www.jandarmeriaolt.ro/PDF/17.01.2023/Bilant2022.pdf.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți