11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri, acțiune pe linia siguranței pietonilor. Peste zece conducători auto, amendați după ce nu le-au acordat prioritate la trecere

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfăşurat, joi, o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietonii. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au avut în atenție abaterile săvârșite de conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară a străzii. În timpul acțiunii, peste zece șoferi au fost prinși pe picior greșit, fiind amendați de oamenii legii.

„Polițiștii le-au explicat conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan, să reducă viteza în zona trecerilor de pietoni astfel încât să poată evita orice pericol, dar și riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice fără a respecta regulile de circulație. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, în prima parte a zilei, polițiștii rutieri au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.000 de lei și au reținut cinci permise de conducere, conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

În cadrul activităților desfășurate, în jurul orei 09:40, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Primăverii, din localitate, un autoturism, condus de un slătinean, în vârstă de 48 de ani, care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea pentru pietoni.

Pentru abaterea săvârșită, șoferul a fost amendat cu 870 de lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii au dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă cu drept de circulație 15 zile.

Astfel de activități vor continua pe tot parcursul zilei se joi și au ca scop informarea pietonilor, cât și a conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și a reducerii accidentelor de circulație.

De asemenea, șoferii au fost sfătuiți să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:
– la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;
– în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii;
– la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport;
– la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți