14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

La mulți ani, Slatina! 655 de ani de atestare documentară

- Advertisement -
Municipiul Slatina este vineri, 20 ianuarie 2023, în sărbătoare. Se împlinesc 655 de ani de la prima atestare documentară, iar cu acest prilej Primăria organizează a șaptea ediție a evenimentului „Gala Laureaților”, pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, duminică, 22 ianuarie, și luni, 23 ianuarie, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” desfășurându-se Gala Campionilor, Gala Seniorilor și Gala Superlativelor, în care se vor acorda peste 1.300 de premii. 
Cu acest prilej, oameni importanți ai urbei au ales să adreseze și mesaje dedicate sărbătorii, unul dintre ele aparținându-i istoricului Aurelia Grosu, care spune că vechimea de locuire la Slatina a fost documentată arheologic și datele arată că este din neolitic, 5.500 înainte de Hristos.
„La mulți ani, Slatina! Astăzi, Slatina împlinește venerabila vârstă de 655 ani de la prima mențiune scrisă. Însă, vechimea de locuire este documentată arheologic din timpuri îndepărtate, încă din neolitic (5.500 î. Hr.). Când la 20 ianuarie 1368 Vladislav I (Vlaicu Vodă) acordă negustorilor brașoveni privilegii comerciale, Slatina este menționată punct vamal ceea ce arată importanța așezării. Cronologic, Slatina este al treilea oraș ca vechime din Țara Românească, după Câmpulung și Curtea de Argeș capitale ale Țării. La mulți ani, slătineni!”, a declarat Aurelia Grosu.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți