7.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul Slatinei a înmânat titlurile de cetățean de onoare la Gala Superlativelor. Clujenii de la „Ad Libitum Voices” au încântat publicul cu cover-uri de excepție ale unor piese cunoscute    

- Advertisement -

Seara de luni, 23 ianuarie, a fost dedicată ultimului eveniment din cadrul celei de-a șaptea ediții a „Galei Laureaților”, organizată anul acesta cu prilejul împlinirii a 655 de ani de atestare documentară a municipiului Slatina. Oameni importanți au fost prezenți în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, premiile din cadrul Galei Superlativelor fiind acordate de Emil Moț, primarul Slatinei, și cei doi viceprimari, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet. S-au acordat titluri de cetățean de onoare, distincții de personalitatea anului și diplome de merit pentru instituțiile publice și societățile care au dus la dezvoltarea urbei în ultimul an, dar și altor persoane fizice care au dus numele municipiului Slatina pe cele mai înalte culmi. Seara s-a încheiat cu concertul extraordinar al clujenilor din grupul de băieți „Ad Libitum Voices”, care au avut interpretări de excepție ale unor piese cunoscute.

În sală, printre alte câteva zeci de oaspeți de seamă ai organizatorilor, s-au numărat Cosmin Floreanu și Ana Maria Ciaușu, subprefecți ai județului Olt, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, vicepreședinți ai CJ Olt, dar și șefi ai mai multor instuții publice.

Titlurile de cetățean de onoare au fost conferite de edilul Moț. Unul dintre acestea a fost primit de doctor Mircea Șerbu – pentru întreaga implicare în viața comunității locale, pentru implicarea în organizarea de activități culturale încă din anii 1970, cu invitați de marcă precum Marin Sorescu sau pictorul Sabin Bălașa. Acesta este posesorul unei colecții de fotografie document privind istoria municipiului Slatina. Mircea Șerbu nu a putut fi prezent la eveniment, însă acesta a transmis un mesaj prin reprezentantul său, nepotul Tiberiu Spirescu. Celălalt cetățean de onoare al Slatinei a fost desemnat profesor Nica Dumitru – pentru implicarea în învățământul oltean fiind unul dintre cei mai mari profesori de matematică pe care i-a avut municipiul Slatina. De-a lungul carierei sale a primit mai multe titluri științifice, premii și diplome de la instituții de prestigiu din țară și străinătate.

Lista instituţiilor, persoanelor fizice şi persoanelor juridice cărora li s-a conferit „Diplomă de Merit”

Instituţii publice: Prefectura Olt – pentru coordonarea cu succes a activităților desfășurate de instituțiile descentralizate; Consiliul Judeţean Olt – pentru permanenta preocupare în atragerea resurselor financiare europene în scopul creşterii calităţii vieţii traficului rutier şi siguranţei urbane, pentru proiectele implementate în municipiul Slatina, aici amintind de investiția alocată dezvoltării și modernizării secțiilor Spitalului Județean de Urgență Slatina; Inspectoratul Județean de Poliție Olt – pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în municipiul Slatina; Inspectoratul de Jandarmi al Județului Olt – pentru menținerea ordinii publice și pentru buna colaborare în cadrul evenimentelor culturale, sociale și sportive derulate la nivelul municipiul Slatina; Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” Olt – pentru implicarea în salvarea vieților omenești și bunurilor materiale ale cetățenilor din municipiul Slatina; Inspectoratul Școlar Județean Olt – pentru menținerea standardelor înalte în domeniul educației și pentru o bună colaborare în ceea ce privește derularea activităților culturale organizate în parteneriat cu Primăria municipiului Slatina.

Personalități ale anului în diverse domenii

Doctor RENICĂ DIACONESCU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN MEDICINĂ, pentru Premiul GOLD acordat de către organizația europeana STROKE, pentru modul cum a tratat pacienții care au suferit accidente vasculare cerebrale;

Arhitectul SEVERICĂ MITRACHE – PERSONALITATEA ANULUI ÎN PĂSTRAREA IDENTITĂȚII CULTURALE ÎN MUNICIPIUL SLATINA: premiul acordat pentru întreaga activitate arhitecturală din municipiul Slatina: restaurare Casa Fântâneanu, restaurare viitorul sediu al Judecătoriei Slatina și Restaurare Biserica Sfânta Treime din strada Lipscani;

DIANA LIXĂNDROIU – PERSONALITATEA ANULUI ÎN SPORT. Se acordă această distincție pentru participarea și prestația, alături de Echipa Națională de handbal feminin, la Campionatul European desfășurat în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Este componentă a lotului de handbal al Echipei Naționale a României și al Echipei de Handbal CSM SLATINA;

SC APG DEVELOPMENT SLATINA SRL – PERSONALITATEA ANULUI ÎN ECONOMIE – demolare și ulterior reconstruire complex comercial LIDL și construire imobil de comerț SHOPPING PARK SLATINA.

Persoane fizice

Profesor Pătrașcu Ion – pentru interesul acordat bunei funcționări a învățământului local;

Profesor Aurora Constantin – profesor la Universitatea din Edinburgh, decorată de către Președintele României cu Meritul Cultural în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru promovarea imaginii, cercetării și culturii românești în Marea Britanie;

Valeru Ciurea – pentru activitatea culturală desfășurată în municipiul Slatina, în colaborare cu autoritățile publice locale și județene.

Agenţi economici pentru investițiile concretizate până în prezent, pentru implicarea în viața socială și economică a municipiului Slatina, cu impact pozitiv în dezvoltarea economică și stabilitatea socială a municipiului nostru – PIRELLI TYRES ROMANIA SRL; PRYSMIAN CABLURI ŞI SISTEME SA; TMK ARTROM SA; BEKAERT SLATINA SRL; ALRO SA; pentru investițiile realizate în dezvoltarea municipiului Slatina – SC ROM CONSTRUCT REALE ESTATE SRL, construire ansamblu de locuințe colective în mun. Slatina, str. Alexe Marin, nr. 19; SC ANUȚA I. MARIAN – DAIANA SRL, construire bloc de locuințe în mun. Slatina, str. Toamnei, nr. 19; SC MATTHIAS CAR WASH SRL, construire bloc de locuințe cu spații comerciale parțial la parter în mun. Slatina, str. Cireașov, nr. 27; SC RXC LIMITED IMOB SRL, construire bloc de locuințe în mun. Slatina, str. Panselelor, nr. 20; SC NICO STIL SRL, construire sală evenimente în mun. Slatina, str. Pitești, nr. 231; SC GOLDEN DISTRIBUTION COMPANY SRL, construire hală depozitare materiale construcții și birouri în mun. Slatina, str. Theodor Burcă, nr. 13; SC NIEGO SRL, construire clinică veterinară, farmacie veterinară și cosmetică canină în mun. Slatina, str. Pitești, nr. 173; SC IOKA IMOBILIARE SRL, construire locuințe colective în mun. Slatina, str. Recea, nr. 10; SC OLT PIESS SRL, construire silozuri metalice în mun. Slatina, str. Agricultorului, nr. 70.

Seara s-a încheiat cu concertul extraordinar susținut de cei doi tenori, un bariton și un bas din grupul „Ad Libitum Voices”. Clujenii Vlad, Tiberius, Cristian și Sergiu au încântat publicul cu cover-uri cunoscute din muzica românească și muzica internațională, iar spectatorii nu au ezitat să îi aplaude sau să cânte împreună cu ei aproape pe fiecare dintre acestea.

„Ca în fiecare an, au fost oameni de excepție. Încercăm să premiem cât mai mulți oameni care fac lucruri extraordinare pentru orașul Slatina. Această ediție am încheiat-o cu patru băieți extrordinari, «Ad Libitum Voices». Spun că la finalul acestei gale deosebite, după ce am premiat atâtea personalități, ne-am bucurat și de muzică bună, muzică veche, care a fost, pot spune, pe sufletul meu”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

În câteva cuvinte, băieții de la „Ad Libitum Voices” au spus cum s-au simțit la Slatina, unde au cântat pentru prima oară.

„Ne bucurăm tare mult că am ajuns pentru prima dată la Slatina, ne-am simțit extrordinar. Am avut și contact verbal cu publicul, ceea ce ne-a bucurat foarte mult. Spectatorii s-au simțit foarte bine cu noi și cu muzica noastră. Data viitoare când vom fi prezenți la Slatina poate vom veni și cu un album cu piese proprii, promitem acest lucru”, a fost mesajul transmis de doi dintre membrii grupului clujean. La Gala Superlativelor și în foaierul Centrului „Eugen Ionescu” a fost muzică bună, atmsfera fiind întreținută de Cvartetul Filarmonicii Craiova.

Pe lângă Gala Superlativelor, care a fost prezentată de actrița Grațiela Duban, soția comediantului Andrei Duban, „Gala Laureaților” din acest an a mai avut alte două gale, acestea desfășurându-se vineri – Gala Campionilor și duminică – Gala Seniorilor.

În total s-au acordat peste 1.300 de premii perfomerilor Slatinei, suma totală alocată de municipalitate pentru întreaga manifestare fiind de peste 600.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți