3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Locuințele unor braconieri din Brastavățu și Rotunda, percheziționate de polițiștii de la Arme și mascați

- Advertisement -

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Olt, au efectuat marți opt percheziții domiciliare, în județele Olt și Dolj, la locuințele a șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de braconaj și transportul vânatului dobândit în alte condiții decât cele legale. În Olt au fost descinderi la doi tineri de 19 și 28 de ani, din comuna Brastavățu, dar și la tineri cu vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, din Rotunda, pentru ca în județul vecin oamenii legii să meargă la locuința unui bărbat de 45 de ani, din comuna Calopăr.

„În fapt, bărbații sunt cercetați intr-un dosar penal, fiind bănuiți de fapte de braconaj, săvârșite în cursul anului 2022, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt. Perchezițiile domiciliare au fost executate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza unor mandate de percheziție emise de Judecătoria Caracal”, a declarat Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Cu ocazia descinderilor, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism de teren, 12 câini din rasa ogar sau metiși, leșurile a doi iepuri de câmp, patru proiectoare, două telefoane mobile, precum și alte bunuri susceptibile să fi fost folosite la activitatea infracțională.

Șase persoane au fost conduse la sediul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Olt, pentru a fi audiate cu privire la acuzațiile care le sunt aduse.

Polițiștii BAESP Olt au beneficiat, în timpul acțiunii, și de sprijinul de specialitate al mascaților SAS Olt, polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Caracal, Secției 5 Poliție Rurală Deveselu, Poliției orașului Corabia și Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Oamenii legii continuă cercetările în cauză pentru documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Sursă foto: Prezentare generală descinderi

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți