5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 50 de șoferi lăsați fără permisul auto, în urma abaterilor comise în trafic, în minivacanța prilejuită de Mica Unire

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat și în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Oamenii legii au fost prezenți la peste 230 de solicitări, aproximativ 170 dintre acestea fiind în urma apelurilor la 112. Pentru abaterile comise în trafic, peste 50 de conducători auto au rămas fără permisul auto.

„În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 230 de solicitări, dintre acestea 169 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 690 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 210.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 56 de permise de conducere și au constatat opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a spus Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Conducea un autoturism, deși avea permisul suspendat

În cadrul activităților din minivacanța, chiar în Ziua Micii Uniri, în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Vișina, în timp ce desfășurau activități specifice în localitate, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 35 de ani, din orașul Corabia. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că tânărul avea permisul de conducere suspendat.

Pe numele tânărului corăbian, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care dreptul de conducere i-a fost suspendat.

Băut fiind, un conducător auto a lovit o mașină parcată

În noaptea de 24 spre 25 ianuarie, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Politiei orașului Drăgănești Olt, în timp ce desfășurau activități specifice pe străzile din localitate, au depistat un conducător auto în timp ce efectua manevra de mers înapoi fără sa se asigure, manevră prin care a acroșat un alt autoturism ce se afla parcat regulamentar.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că șoferul este un bărbat de 54 de ani, din Drăgănești Olt, și este posesor de permis de conducere. Ulterior, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,95 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii i-au întocmit olteanului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți