19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Bugetul județului a fost aprobat

- Advertisement -

Aleșii județului au aprobat joi, în cadrul ședinței ordinare din luna ianuarie, bugetul Oltului pe anul 2023. Acesta este puțin peste 395,6 milioane de lei, mare parte din această sumă fiind alocată pentru investiții.

„Am aprobat bugetul CJ Olt, așa cum am spus atunci când era în transparență este un buget într-o perioadă de criză, grea. Atunci când bugetul nu este unul mulțumitor, principalele lucruri la care se renunță sunt investițiile, nu mai poți să faci investiții, pentru că nu poți să lași Direcția Copilului și celelalte instituții din subordine să nu funcționeze și să nu meargă mai departe. Cu toate acestea, CJ Olt, cu chibzuință, a găsit resursele necesare, ca de fiecare dată, să mergem mai departe cu investițiile începute. În special, vorbesc de investițiile de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, continuăm reabilitarea Blocului Materno-Infantil și a Secției Medicală, încercăm să deschidem investiții noi. De asemenea, pe Direcția Copilului avem investiții noi, cât și investiții pe care le continuăm, este vorba despre Căminul de Bătrâni de la Fălcoiu, pe care l-am început în urmă cu doi ani și îl continuăm, sperăm ca anul acesta să-l și continuăm”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

CJ va aloca anul acesta fonduri și pentru investiții noi, unele dintre ele realizându-se și cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Avem investiții noi, așa cum ați văzut în proiectele de aprobare a indicatorilor, în ceea ce privește Spitalul Schitu și Spitalul Slatina. Sunt o serie de investiții ce sunt din fonduri europene, atât din Programul Operațional Regional vechi, avem cele două drumuri, în momentul de față, în realizare până la 31 decembrie anul acesta, avem pe PNRR cinci proiecte, astăzi am aprobat indicatorii pentru patru dintre ele, de reabilitare termică a clădirilor instituțiilor publice: Căminul de Bătrâni, sediul Direcției Copilului, Centrul Militar Județean și Pavilionul Medicală din Spitalul Județean. Pentru Pavilionul Mateno-Infantil deja indicatorii au fost aprobați încă de anul trecut. De asemenea, avem pe Programul ‘Anghel Saligny’ trei proiecte care vor începe anul acesta, ne facem treaba în continuare, chiar dacă bugetul nu este unul așa cum ne-am fi dorit, investițiile continuă și nu ne vom opri”, a subliniat președintele forului județean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți