14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se reabilitează Varianta Oituz. Municipalitatea slătineană a programat lucrările anul acesta

- Advertisement -

Anul acesta se vor efectua lucrări de reabilitare pe Varianta Oituz din municipiul Slatina. Proiectul de hotărâre privind „Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și Indicatori Tehnico-Economici pentru obiectivul Reabilitarea străzii Oituz” va fi spus aprobării chiar în ședința ordinară a Consiliului Local Slatina de marți, 31 ianuarie.

Echipele Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public a Primăriei Slatina vor efectua lucrările.

Reabilitarea tronsonului de drum va începe după ce muncitorii Companiei de Apă Olt vor finaliza lucrările în zonă.

„S-a refăcut documentația, iar după aprobarea indicatorilor urmează să se semneze contractul de execuție, o să facem proiectarea și obținem autorizația de construire. După ce CAO va finaliza lucrările pe zona respectivă, începem și noi reabilitarea străzii, pe lângă carosabil sunt prinse și trotuarele”, spun reprezentanții DASIP Slatina.

Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea totală a investiției se ridică la puțin peste 11,7 milioane de lei, fără TVA, durata de realizare fiind de un an și două luni.

Proiectul prevede reabilitarea a 1.642 de metri liniari de șosea, 5.241 de metri pătrați de trotuar, peste 4.400 de metri liniari de borduri mari și aproape 4.000 de borduri mici, se ridică la cote răsuflătorile de gaze și căminele și vor fi executate 65 de guri de scurgere noi.

Slătinenii, dar și ceilalți conducători aito așteaptă de mult timp realozarea acestei investiții, în referatul de aprobare arătându-se că strada Oituz „prezintă degradări majore ale părții carosabile, cu un sistem rutier neadecvat (asfalt foarte degradat), într-o stare necorespunzătoare, cauzată de acțiunea traficului (în special a traficului greu), a factorilor climaterici și a modului de scurgere a apei de suprafață”.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți