2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 1.800 de străini au muncit în Olt, anul trecut. Polițiștii de la Imigrări au eliberat cele mai multe avize pentru cetățeni din Turcia, Vietnam, India, Sri Lanka, Moldova și Nepal

- Advertisement -

Polițiștii Biroului Imigrări Olt au eliberat în 2022 peste 1.800 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați. Majoritatea străinilor veniți să stea în județ anul trecut, au muncit în societăți de pe platforma industrială a municipiului Slatina, în domeniile construcții și confecții textile.

Activitatea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Olt s-a desfășurat pe parcursul anului 2022 în conformitate cu atribuțiile conferite de legislația în vigoare pe linie de migrație.

„În ceea ce privește dreptul de ședere/rezidență pe teritoriul României, în anul 2022, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Olt au asigurat managementul șederii și rezidenței pentru 1.824 de persoane, dintre care 1.475 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Vietnam, India, Sri Lanka, Republica Moldova, Nepal, și 349 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania, Bulgaria şi Spania. Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajarea în muncă și reîntregirea familiei”, se arată într-un comunicat de presă remis de polițiștii de la Imigrări.

Potrivit sursei citate, ca urmare a aprobării dreptului de ședere au fost emise 868 permise de ședere, dintre care 848 pentru ședere temporară și 20 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 67 certificate de înregistrare și 13 cărți de rezidență permanentă pentru cetățenii Uniunii Europene/SEE/CH.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 2.051 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 1.809 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detașați, 166 de cereri au fost respinse, iar 76 se află în curs de soluționare.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 80 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați în situații ilegale 82 de străini. Pentru 19 cetățeni străini au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, iar ceilalți îndeplineau condițiile și au fost puși în legalitate.

Totodată, alte 121 de decizii de returnare au fost emise ca urmare a revocării vizelor sau a dreptului de ședere ori a refuzului prelungirii acestui drept.

Polițiștii de la Imigrări Olt au dat în 2022 și 176 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 64.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

„Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță al cetățeanului”, au mai spus reprezentanții Biroului Imigrări Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți