11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alți cinci olteni diagnosticați cu gripă. Două dintre cazuri, la bebeluși de sub un an

- Advertisement -

Perioada de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratoriilor acute și infecțiilor respiratorii acute severe, pentru sezonul rece 2022 – 2023, este continuată și în această perioadă de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt. Astfel, numai în ultima săptămână a lunii ianuarie, în județ s-au înregistrat 854 de viroze, cu 66 de internări, 380 de pneumonii, cu 88 de internări, și cinci cazuri noi de gripă. O femeie și patru bărbați, din care o persoană din mediul urban și patru din cel rural, sunt persoanele din județ care săptămâna trecută au fost diagnosticate cu gripă, iar două dintre cazuri au fost la bebeluși de sub un an.

„Pacienții confirmați cu gripă au avut vârste cuprinse între 0 și 38 de ani, două cazuri fiind la bebeluși cu vârstă de sub un an, unul la categoria de vârstă între 5 și 14 ani, iar două la persoane între 15 și 49 ani, care s-au prezentat în serviciile specializate ale Spitalului Județean de Urgență Slatina – două, Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Caracal – trei, cu simptomatologie compatibilă cu gripă. Din acest motiv, li s-a recoltat câte un test  antigenic rapid, cu rezultate pozitive pentru prezența virusurilor gripale”, spun reprezentanții DSP Olt.

Trei dintre olteni au fost internați, iar ceilalți doi pacienți sunt izolați la domiciliu cu prescripție medicală emisă de medicul specialist.

În privința tuturor cazurilor de viroze, pneumonii și gripă ponderea a fost deținută de persoanele din grupele de vârstă cuprinse între 0 și 19 ani.

Iar de la 1 octombrie 2022 și până pe 29 ianuarie 2023, în județul Olt au fost 134 cazuri de gripă, șapte olteni confirmați pentru virusul gripal tip A, subtip H3 (RT-PCR); 28 cazuri confirmate pentru virusul gripal tip A subtip H1 (RT-PCR), din care un deces; un caz confirmat pentru virusul gripal tip A, nesubtipat (RT-PCR) și 98 olteni confirmați pentru virusul gripal tip A, la teste antigenice rapide.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți