11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Preșcolari și elevi olteni, găsiți cu păduchi și alte boli infecțioase după vacanța de iarnă

- Advertisement -

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au efectuat şi la începutul noului an, după vacanța de iarnă, controale în unităţile de învăţământ din judeţ, iar peste o sută de copii s-au întors la cursuri cu păduchi, micoze, angine sau alte boli infecţioase. 

Peste 41.000 de preşcolari şi elevi au fost examinaţi la triajul epidemiologic efectuat de specialiştii în sănătate publică în instituțiile şcolare oltene.

„În urma triajului epidemiologic efectuat după vacanța de iarnă a anului școlar 2022 – 2023, în unitățile de învățământ de la nivelul județului Olt, au fost examinați 41.622 de preșcolari și elevi din totalul de 45.651 copii înscriși, ocazie cu care au fost depistate 115  cazuri de îmbolnăviri, din care 25 cu pediculoză (păduchi n.r.), 14 cu micoze, 27 cu angine și 49 cu alte boli infecțioase”, transmite DSP Olt.

După prelucrare, dintre cele 25 cazuri de copii infestați cu păduchi, cu ocazia recontrolului efectuat la șapte zile de la depistare, au rămas în evidență patru cazuri, toate în mediul rural, acestea urmând a fi rezolvate ulterior.

Potrivit DSP, infestarea cu aceşti paraziţi a fost favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți